Xabi skryter av sin partner

Xabi Alonso og Steven Gerrard blir ”brothers in arms” på Liverpools midtbane i år. I et intervju med UEFAs nettsted skryter spanjolen i dag uhemmet av sin partner. Canal+ vil vise Liverpools tre første kamper.

Xabi Alonso mener at Liverpools beste signering i sommer var å få navnetrekket til Steven Gerrard på en ny kontrakt. Nå tar spanjolen sikte på å danne en dynamisk midtbaneduo med scouseren.

- Det føles som om vi har signert den beste spilleren som var tilgjengelig på sommerens transfermarked, og nå tror jeg Liverpools sjanser til å vinne store ting denne sesongen er bedre enn noensinne, uttaler Alonso i et intervju med UEFAs nettsted i dag.

- Steven er en kvalitetsspiller, og hans spilleforståelse er utrolig viktig for dette laget. Jeg er meget glad for at han valgte å bli i et forsøk på å forsvare Champions League-tittelen og å vinne ligaen. Han er utrolig viktig for våre muligheter til å oppnå suksess, og det at han blir gjorde også underverker for lagmoralen på et vitalt tidspunkt foran den nye sesongen.

- Når det gjelder mitt eget partnerskap med Steven, så tror jeg det bare vil bli bedre i år. Vi forstår allerede hverandre godt, og beviste at vi er i stand til å spille bra sammen i fjor. Men samarbeidet kan fortsatt bli bedre. Jeg aner ikke om vi allerede er den beste midtbaneduoen i ligaen, men det er i alle fall målet vårt i år.

- At vi må starte sesongen så tidlig på grunn av Champions League-kvalifiseringen har vært litt uvant, men vi er profesjonelle spillere som er i stand til å tåle en slik omstilling. Bare tiden vil vise om dette er en god eller dårlig ting for Liverpool. Rafa har hentet inn noen nye spillere som er svært gode, og som er en annen grunn til at jeg har god tro på den kommende sesongen. Nå har vi en fin balanse i troppen, med mange kvalitetsspillere. Å ha en større og sterkere tropp vil hjelpe oss i jakten på nye troféer, avslutter Xabi Alonso.

Liverpool på Canal+
Canal+ har nå offentliggjort sin første liste med live-kamper. Ikke overraskende sammenfaller den stort sett med Sky sine kamper. I tillegg kommer selvfølgelig lørdagskampene kl.16.00, og her er de fire første rundene allerde satt opp. Listen avslører at kanalen akter å overføre Liverpools tre første ligakamper: Lørdag 13.august går Middlesbrough-Liverpool på Canal+ Sport direkte kl. 18.15.  Lørdag 20.august blir Liverpool-Sunderland vist direkte på hovedkanalen Canal+ kl.16.00. I tredje serierunde har man også satt opp overføring på Canal+ fra Charlton-Liverpool kl.20.55 tirsdag 23.august. Forhåpentligvis forkludrer de røde dette ved å spille 3.kvalifiseringsrunde i Champions League den midtuka. Videre overføres Liverpool-Manchester United søndag 18.september kl.13.00, og Birmingham-Liverpool lørdag 24.september kl.13.45. Søndag 2.oktober går Liverpool-Chelsea kl.17.00, mens Aston Villa-Liverpool er satt opp lørdag 5.november kl.13.45.