Xabi titter ikke på tabellen

Xabi Alonso mener den beste medisinen etter det forsmedelige tapet for Chelsea er å ikke titte på tabellen de neste to ukene. Rafa frykter at spillerne tappes for selvtillit. Kewell gis lov til å trene med Australia.

Xabi Alonso akter ikke å kaste et eneste blikk på tabellen i Premier League de neste to ukene. Midtbanespilleren sier også at klubbledelsen allerede nå må ha et øye på transfervinduet i januar, etter at man ikke klarte å sikre seg de spillerne Rafael Benitez ønsket seg i sommer.

Den elegante spanjolen kom, i motsetning til flere av sine lagkamerater, meget godt fra begge oppgjørene mot Chelsea denne uken. Til Liverpool Echo i dag beretter han om hvor skuffende det var å ryke på en slik fryktelig smell i går ettermiddag.

- Det var veldig skuffende for oss, og et smertelig tap. Jeg syntes vi spilte bra mot dem også i går, men personlige feil kostet oss dyrt. Forskjellen på lagene er i all hovedsak at de er veldig komfortable som enhet i forsvar. De spiller også meget god kontringsfotball, og vinner mange kamper fordi de andre lagene gjør tabber mot dem. Derfor har de så stor suksess, sier Alonso om Chelsea-laget.

- Vi prøver å utnytte de mulighetene vi har for øyeblikket, men du kan se at vi trenger noe mer. Alt vi kan gjøre nå er å vente til transfervinduet åpner i januar. Inntil da må vi begynne å vinne kamper så snart som mulig. Vi er ikke i noen komfortabel posisjon nå, slår han fast.

- Selv synes jeg det er best å ikke titte på ligatabellen nå. Vi må bevare fokus, og tenke bare på neste ligakamp mot Blackburn. Men det blir selvsagt vanskelig, ettersom mange av oss skal ut i landskamper nå.

Selv har Alonso vist tydelig formstigning i de to kampene mot Chelsea, men det er ikke annet enn en fattig trøst for spanjolen.

- Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste, men det viktigste nå er at laget begynner å vinne kamper, noe som ikke har vist seg å være enkelt så langt denne sesongen.

Benitez frykter at spillerne skal miste selvtilliten
Rafael Benitez maner i dag sine spillere til å bevare troen på seg selv. Manageren frykter helt klart at hans menn skal miste mye av selvtilliten etter stortapet for Chelsea.

- Jeg kunne se at mange spillere hang med hodet da dommeren blåste av kampen i går. Jeg fortalte dem at de fortsatt må holde hodet høyt hevet. Det blir ikke lett for dem, nå som mange drar av gårde med sine landslag, men de bør ta med seg reaksjonen fra supporterne etter kampen i går på den ferden. På de fleste baner vil folk gå hjem når laget ditt taper 4-1. Men det skjer ikke i Liverpool. Våre fans sang i stedet ”You’ll Never Walk Alone”. Det betydde mye for meg, for klubben og for spillerne, fordi det viser at publikum visste at resultatet ikke reflekterte spillet.

- Vi må huske på at dette er den første ligakampen vi taper denne sesongen, og at vi ble slått av et godt lag. Jeg tror det er viktig at jeg nå støtter spillerne i stedet for å kritisere dem for feilene de gjorde, sier manageren.

På papiret kan Benitez nå glede seg over litt enklere kamper i tiden som kommer, enn det som har vært tilfellet så langt. Det gir håp om fremskritt i perioden etter at spillerne kommer hjem igjen fra landslagsoppdrag.

- Når jeg ser på lagene som er i øvre sjikt av tabellen, vet jeg at dette er lag vi kan slå når vi møter dem. Så langt har vi kanskje enn seier mindre enn jeg hadde regnet med på dette tidspunkt, men ting kan forandre seg.

Kewell slutter seg til Australia-troppen
Benitez kunne også i dag bekrefte at Harry Kewell har fått tillatelse fra Liverpool FC til å slutte seg til Australia-troppen, som denne uken samles under den nye landslagssjefen Gus Hiddink, i hans hjemland, Nederland.

- Jeg forventer at han ikke kommer til å spille i noen kamper for Australia i løpet av oppholdet, sier Benitez om den saken.

En annen skadet spiller, Fernando Morientes, vil fortsette rehabiliteringen av sin hamstringskade på Melwood denne uka.