Zenden er skadefri

Rafael Benitez bekrefter at Boudewijn Zenden har ristet av seg sin lårskade, og er klar for kamp mot Middlesbrough i morgen. Newcastle byr på Owen. Berger vil ha Baros til Villa.

Liverpool FC har i ettermiddag bekreftet at Boudewijn Zenden har ristet av seg lårskaden som holdt han utenfor de rødes kamp mot CSKA Sofia på onsdag, og nederlenderen er med i troppen til møtet med hans gamle klubb, Middlesbrough, i morgen.

- Bolo var trolig Middlesbroughs beste spiller i fjor, og vi håper han kan reprodusere den formen for oss denne sesongen. Han er en rutinert spiller, og jeg er sikker på at det ikke vil affisere han om han debuterer mot sin gamle klubb, selv om det er kort tid siden han forlot dem, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.

Skal man tolke dette utsagnet, er det ikke usannsynlig at Zenden spiller fra start på Riverside i morgen kveld.

Forventningene påvirker ikke Rafa
Forventningene er høye til Liverpool når Rafael Benitez starter sin andre ligasesong som manager for de røde i morgen. Men spanjolen selv lar ikke forventningene affisere seg, og inntar rollen som realist når han skal diskutere den kommende sesongen.

- Når du vurderer mulighetene foran sesongen, så har vi ved sesongstart en mulighet til å vinne hele seks trofeer. Men vi vet at noe slikt er en nesten uoppnåelig målsetting, sier han.

Spanjolen tar med seg troppen sin opp til Teeside nå i ettermiddag, vel vitende om at supporternes forventninger er skyhøye før ligapremieren. Selv om han tror at Liverpool vil feire triumfer også i årene som kommer, lar han seg ikke rive med av den overdrevne optimismen som råder på Merseyside.

- Ligaen er selvsagt førsteprioritet for oss, og vi vet at supporterne forventer at vi gjør det bedre enn i fjor. Det er sikkert. Det er flott at de forventer mye av oss, og forhåpentligvis vil dette virke som en drivkraft for oss, sier Benitez.

- Men vi føler ikke noe ekstra press på grunn av dette. Vi foretrekker å ikke snakke om hva vi ønsker å oppnå. Vi vil i stedet fokusere på å ta en kamp om gangen, og forsøke å yte maksimalt hele tiden, legger han til.

- Vil dra nytte av erfaringen fra i fjor
Til Liverpool Echo sier Benitez at han akter å lære fra fjorårets debutsesong i Premier League, og prøve å dra nytte av erfaringene han høstet da, i forsøket på å forbedre ligaformen. Spanjolen innrømmer at han måtte stole for mye på videoer og speiderrapporter i sin første sesong i England, men etter 12 måneder på balløya mener han at han nå er langt bedre skikket til den store oppgaven det er å lede et Premier League-lag.

- Det blir enklere nå som jeg har fått ett år på baken her i England. Nå vet jeg hvilken taktikk og hvilke systemer de ulike lagene foretrekker. Noe av dette kan du få gjennom videoer og rapporter, men du lærer alltid mer når du ser lagene i aksjon mot ditt eget mannskap, slår han fast.

- I fjor var det mange lag som begynte å slå lange baller mot oss, for så å kjempe om andreballen. Det skapte problemer for oss, og vi klarte ikke å kontrollere kamper på bortebane. Dette er årsaken til at jeg har handlet inn de spillerne jeg har gjort i sommer. Med den troppen jeg har nå, føler jeg meg trygg på at vi skal kunne forbedre oss, avslutter han.

Newcastle med Owen-bud
Newcastle har i dag kommet med et offisielt bud for å lure Michael Owen bort fra Real Madrid. Manager Graeme Souness har bekreftet til Sky Sports at han ønsker landslagsspissen til klubben. Owen ser imidlertid på St.James’ Park som en nødløsning, da han primært vil spille for Liverpool. Newcastle sitt bud gjør det imidlertid mindre sannsynlig at Real Madrid nå vil slippe spilleren på lån til en annen klubb.

Berger håper på Baros
Tidligere Liverpool-spiller Patrik Berger håper nå at han blir gjenforent med landsmannen Milan Baros også på klubbnivå. I dag har han gått ut offentlig og bedt Baros skrive under for Aston Villa, i lys av at hans klubb har kommet med et forbedret bud på spilleren.

- Jeg håper at overgangen går i orden, og at Milan kommer til Aston Villa. Jeg kjenner han godt, ettersom vi var i Liverpool sammen. Han vil være en nyttig tilvekst for oss, da han alltid vil score mange mål. Jeg har snakket med han noen ganger i det siste, og har spurt han hva han vil gjøre. Men dette er ikke enkelt for han. Tro meg, det er aldri enkelt å forlate Liverpool, sier Berger.

- Men Baros trenger å spille kamper, legger han til.