- Carragher vil skinne på midtbanen

18.januar 1997 ble Jamie Carragher inkludert i startoppstillingen til Liverpool for første gang. I en defensiv midtbanerolle. Nå spås han suksess i VM i en lignende rolle.

Jamie Carragher tippes i dag å bli en suksess på Englands defensive midtbane i VM av mannen som introduserte han i en lignende rolle hos Liverpool for drøye ni år siden. Roy Evans benyttet nemlig Carragher ofte som anker på midtbanen i spillerens første kamper for klubben. Det var i en slik rolle Carra figurerte i startoppstillingen til Liverpool for første gang, da de røde møtte Aston Villa en januarettermiddag i 1997. Den gangen kom scouseren sågar på scoringslisten.

I et intervju med Liverpool Echo i dag sier Evans at han har full tillit til at 28-åringen vil håndtere en slik rolle også for England. I kveld kan de som velger å følge privatlandskampen mellom England og Ungarn på TV få et første inntrykk av om denne spådommen kommer til å holde stikk. I denne kampen er nemlig Liverpool-spilleren, som tidligere nevnt, tiltenkt en slik defensiv midtbanerolle.

- Det er ingen som fortjener en sjanse for England mer enn Carra. Med årenes løp har han utviklet seg til en stor spiller, og også en stor leder. Jeg mener det er en utmerket idé av Eriksson å benytte Carra på midtbanen. Han vil passe perfekt der. Det er faktisk noe enkelte av oss har ment har vært løsningen for England i lengre tid, sier Evans.

- Rollen er ikke ny for han. Han spilte i en slik posisjon for England U21, og han er den ideelle personen når noen skal skjerme et forsvar. Han vinner ballen, og spiller på det enkle. Englands bakre firer vil virke mye mer solid med Carra foran seg. Det har vist seg opp gjennom årene at man på internasjonalt nivå trenger noen som kan ligge foran forsvarsrekka å beskytte denne, legger han til.

Evans påpeker også at Erikssons nye formasjon vil gi mer frihet til Steven Gerrard og Frank Lampard, slik at midtbaneduoen kan gå fremover på banen så mye som mulig.

- Gerrard og Lampard er begge fantastiske spillere, men de trenger noen bak seg som kan gi laget balanse.

- Uansett hvilken posisjon Carra blir satt til å spille i, går han til verket på den riktige måten. Folk var tvilende til å flytte han inn som midtstopper, men nå blir han betraktet som en. Det samme var tilfellet da han begynte å spille sideback.

- Bare det å ha Carra inne på laget vil løfte spiriten og moralen hos resten av spillerne til England, fordi han er en inspirasjon i seg selv. Det er det også viktig å tenke på for England foran VM, avslutter Evans.

22 år siden Roma
Det er i dag 22 år siden Liverpool sikret seg den gjeveste Europacupen for fjerde gang. Samtidig ble de røde den første engelske klubb til å ta et Treble, etter at de tidligere samme sesong hadde sikret seg ligatittelen og ligacupen.

Liverpool vant Serievinnercupen på den harde måten i 1984, da kampen mot Roma gikk på italienernes egen hjemmebane. Phil Neal sendte de røde i føringen etter et kvarters spill, men Roma utlignet før pause. Kampen endte 1-1 etter ekstraomganger, og det måtte straffespark-konkurranse til for å avgjøre det hele. En straffespark-konkurranse som Liverpool vant først og fremst takket være Bruce Grobbelaar sine påfunn i målet, som tilsynelatende satte italinerne helt ut.

Steven Gerrard fyller år
Liverpool-kaptein Steven Gerrard fyller 26 år i dag. Han har nå spilt 336 kamper for Liverpool, og har notert seg for 64 scoringer. Han har vært med på å vinne Champions League, UEFA-cupen, FA-cupen to ganger, supercupen to ganger og ligacupen to ganger i løpet av karrieren på Anfield.