- Debutantene vil klare seg fint

Rafael Benitez tror ikke de av hans spillere som ikke har spilt lokaloppgjør mot Everton tidligere vil la seg skremme. Fortsatt usikkert om Carra og Riise spiller.

Liverpool Echo skriver at det i dag vil bli avgjort om Jamie Carragher og John Arne Riise kan ta del i Merseyside-derbyet i morgen. Duoen har mottatt intensiv behandling for sine ankelskader sammenhengende i to uker nå. De to forsvarerne ønsker desperat å spille, men begge har slitt med å bli skadefrie i tide.

Echo tror at Benitez tok avgjørelsen om Carra og Riise kan spille allerede etter dagens treningsøkt, men så langt har ikke noe lekket ut til pressen. Signalene skal imidlertid ha vært mer positive de to siste døgnene. Manageren må imidlertid også ta i betrakning at man har to viktige bortekamper mot PSV Eindhoven og Chelsea i neste uke.

Echo mener ellers at Robbie Fowler, Bolo Zenden, Mark Gonzalez, Jermaine Pennant og Fabio Aurelio alle vil ha et fortrinn når laget til morgendagens kamp skal plukkes ut. Nemlig at de ikke har vært opptatt med landskamper de siste to ukene.

Liverpool kan faktisk stille med så mange som 6 spillere fra start som ikke har vært involvert i lokaloppgjør mot Everton før. Benitez tror imidlertid ikke at debutantene vil la seg skremme av atmosfæren på Goodison Park.

- Det er flere spillere som ikke har spilt mot Everton før, men våre nye spillere har nok erfaring til å vite hvordan dette vil være. Fabio Aurelio og Mark Gonzalez har spilt på Nou Camp og Bernabeu, så de vet alt om hvor intens atmosfæren kan være i slike storkamper. Valencia mot Villareal er også en storkamp av denne typen i Spania, så Fabio har spilt i mange slike kamper, uttaler Rafa.

- Gonzalez sier at publikum i Chile er like høylydte som noe annet sted i verden, og lidenskapen i sør-amerikansk fotball er veldig lik den i England. Så dette blir ikke noe helt nytt for han heller. Dirk Kuyt har spilt i mange store kamper i Nederland, og Jermaine Pennant og Craig Bellamy er vant til derbykamper fra sine tidligere klubber. Så det faktum at vi har mange spillere som ikke har spilt i byderby mot Everton før, kommer ikke til å få betydning.

Everton kommer også til å stille med minst en derby-debutant i lagoppstillingen. Andy Johnson har nemlig begynt karrieren på Goodison strålende. Johnson er en spiller som Benitez en stund vurderte å kjøpe selv.

- Han er en god spiller, og et godt kjøp for dem, kommenterer Liverpool-manageren.

- Derbyet kommer for tidlig
- Det er synd at en så følelsesladet kamp kommer så tidlig i sesongen, og like etter en uke med landskamper. Å spille så tidlig på en lørdag er heller ikke ideelt. Jeg vet at supporterne fra begge klubber er mer interessert i denne kampen enn landskampene som har vært. Det er synd for begge klubber, mener Benitez.

- Du får ikke forberedt spillerne skikkelig til kampen når de er borte til bare et par dager før kampen. Dersom de hadde hatt mer tid til å ta seg inn igjen etter reisingen ville det ha hjulpet på kvaliteten på kampen i morgen. Men du vet aldri, det kan bli en fantastisk kamp likevel. Men det er et faktum at det er best for alle med lengre forberedelser enn dette, legger han til.

- Det blir enklere å ty til spillere som ikke har spilt landskamper i slike situasjoner. Spillere som spilte i 90 minutter på onsdag vil ikke være i samme gode fysiske forfatning som de spillerne som har vært hjemme. Jeg tenker ikke på statistikken vår i tidligere lokaloppgjør. Jeg tenker bare på å vinne helgens kamp. Jeg vet hva det betyr for folk her i byen å vinne derbyet. Vi har tre harde kamper den kommende uken, men nå må vi konsentrere oss kun om denne i første omgang.