- En taktisk seier

Steven Gerrard mener at Liverpools semifinale-seier over Chelsea først og fremst var en taktisk triumf. Samtidig etterlyser han større ydmykhet fra Jose Mourinhos side.

Steven Gerrard hyller i dag Rafael Benitez for å ha lurt Jose Mourinho på det taktiske plan i lørdagens semifinale på Old Trafford. Liverpool-kapteinen mener også at det er på tide at Chelsea-manageren begynner å vise de røde mer respekt.

- Hele uken forberedte vi oss på å møte dem i diamantformasjonen deres. De har spilt med denne formasjonen i sine siste kamper. Vi visste at våre sidebacker ville se mye til ballen, og vi prøvde å benytte dem til å angripe Chelsea på flankene., sier Gerrard.

- Chelseas plan var å slå opp på de to spissene, og la Frank Lampard og Michael Essien plukke opp andreballene. Men jeg syntes vi kontrollerte midtbanen den første timen, og at vi gjennomførte vår taktikk nærmest perfekt.

- Lørdagens resultat viser at vi ikke er milevis bak Chelsea. De har jo en bedre statistikk enn oss over de 10 siste innbyrdes oppgjørene, men vi har vunnet de to største kampene. Vi gjør fremskritt. Vi vet Chelsea er et fantastisk lag, og en klubb som har mange penger i ryggen. De kan kjøpe hvem de måtte ønske. Men Rafa bygger noe i Liverpool. Vi har et veldig sterkt lag, og jeg synes Mourinho burde begynne å vise oss litt mer respekt.

- Jeg tror fortsatt vi kan bli enda bedre, både individuelt og som lag. Vi kan alle bli bedre, avslutter Gerrard.