- En test av lagets moral

- Fulham-kampen blir en test av lagets moral og karakterstyrke, mener Rafael Benitez. Han er spent på om spillerne vil reise seg etter to strake tap.

Rafael Benitez uttaler i dag til Liverpool Echo at morgendagens kamp mot Fulham blir en test av spillernes karakterstyrke. Manageren er ute etter en positiv respons og et godt resultat etter to nederlag på rad. De røde står faktisk bokført med bare tre seire på de ni siste ligakampene, og trenger nå full pott for å konsolidere posisjonen som nummer tre på tabellen.

Arsene Wenger har prøvd å legge press på Rafael Benitez og hans spillere denne uken, ved å insistere på at Arsenal nå vil ta igjen og gå forbi Liverpool på tabellen etter søndagens seier. Benitez har derfor funnet det tvingende nødvendig å minne sine spillere om at en plass i neste års Champions League står på spill, og at alt ligger i spillernes egne hender.

- Det er normalt at Arsene Wenger vil si at hans lag kan ta oss igjen, ettersom de er bak oss på tabellen, sier Liverpools spanske manager med dårlig skjult ironisk undertone.

- Han ønsker å gi sitt lag selvtilit, men om vi fortsetter å vinne kan de ikke ta oss igjen. Det er vårt eget ansvar å fortsette og vinne våre egne kamper, legger han til.

- Jeg vet vi ikke spilte bra mot Arsenal. Det var helt tydelig, og jeg aksepterer det. Vi var litt bedre i andre omgang, men vi vet hvilken type fotball vi ønsker å produsere. Vi ønsker å benytte kantene og få slått crosser inn i feltet. Vi ønsker å spille bra. Det var perioder i søndagens kamp hvor vi spilte direkte dårlig, innrømmer Benitez.

- Jeg har sagt til spillerne at de nå må vise karakterstyrke. Vi viste det i noen grad i andre omgang på søndag, og nå må vi gjøre det samme i de neste kampene. Vi har ni ligakamper og FA-cupen igjen, slår han fast.

- For å forandre på ting, må vi vise folk hva vi duger til ute på banen. Det hjelper ikke med snakk, om dette ikke omsettes til praksis. Vi må spille bra, score mål og vinne.

Inter distanserer seg fra Rafa-rykter
Sky Sports News melder at Inter Milan har distansert seg fra rapportene som linker dem til et fremstøt mot Liverpool-manager Rafael Benitez i sommer. Roberto Mancini skal fortsatt ha ledelsens tillit på Giuseppe Meazza, og klubbens tekniske direktør Marco Branca sier at man der i gården satser på et langt og fruktbart samarbeide med den sittende manageren.

- Dette er bare rykter. Vi er fornøyd med vår manager. Han kom hit for to år siden, og vi ønsker å fortsette det løpet han har startet på. For øyeblikket tenker vi bare på de kommende kampene, fordi vi har tillit til vår manager, uttaler han til den britiske sportskanalen.

Ny reservelagsdato
Tidligere i dag nevnte vi at reservelagets bortekamp mot Sunderland har fått ny dato. Den går på The Archibald Stadium i Durham onsdag 5.april klokken 20.00 norsk tid.

Nå har det også kommet ny dato for reservelagets utsatte hjemmekamp mot Wigan, som egentlig skulle ha vært spilt tirsdag 7.mars. Den blir nå spilt på Racecourse Ground i Wrexham mandag 20.mars. Også den har avspark klokken 20.00.

Gårsdagens reservelagskamp mot Birmingham, som ble utsatt på grunn av tungt snøfall i Wrexham, har fortsatt ikke fått noen ny dato.

Godt skadenytt for Newcastle
Newcastle-manager Glenn Roeder kan glede seg over å ha tre spillere tilbake fra skade når Liverpool gjester St. James’ Park på søndag. Både Titus Bramble, Stephen Carr og Craig Moore ser ut til å bli friskmeldt i tide til å rekke kampen. I tillegg gjorde Kieron Dyer comeback etter skade mot Manchester United i lagets siste kamp. Dermed vil Newcastle bare ha langtidsskadde Michael Owen og Steven Taylor utilgjengelig når søndagens tropp skal plukkes ut.

Bramble ser ut til ha ristet av seg et hamstring-problem, mens Carr har vært ute i to måneder på grunn av en brokkoperasjon i januar. Moore spilte for Newcastles reservelag i går kveld.