- Fantastisk å spille sammen med Fowler

Hobbs synes det var utrolig å spille sammen ”God”. Reservelagskapteinen håper å etablere seg som stopper på reservelaget, men drømmer om en sjanse på 1.laget. Billettinfo FA Youth Cup.

I barndomsårene drømte Jack Hobbs om å bli satt på prøve av de store målscorerlegendene, som for eksempel Robbie Fowler. Bare tre måneder etter at Hobbs signerte for de røde på 17-årsdagen spilte han mot ”God” da Liverpool møtte Manchester City i FA Premier Reserve League North. Nå er Jack Hobbs kaptein for Liverpools reservelag og måtte gi ut direktiver til blant annet Robbie Fowler da de spilte på samme lag i reservelagskampen mot Wigan.

Den 190 cm høye midtstopperen kom fra League Two-klubben Lincoln til de regjerende europeiske mesterne i august. Han signerte en treårig profesjonell kontrakt etter å ha imponert på prøve.

Hobbs viste fort positive takter på reservelaget og ble senere utnevnt til lagkaptein på reservelaget.
- Det går virkelig bra og jeg liker meg godt. Jeg lærer mye på reservelaget, uttaler unggutten til premierleague.com.

- Alle i klubben har vært så vennlige og imøtekommende. Jeg har fått noen virkelige gode venner her. Liverpool er en fantastisk klubb og jeg kunne ikke ha vært på en bedre plass for å lære og utvikle meg som spiller.

Med sin høyde, luftstyrke og fysiske egenskaper har Hobbs kvaliteter passende for en midtstopper, men så langt har reservelagstrener Paco Herrera benyttet Hobbs sentralt på midtbanen.
- På begynnelsen av sesongen så jeg ikke ut til å mestre posisjonen min fordi jeg i utgangspunktet er midtstopper. Men i Liverpool ønsker de at du kan spille i ulike posisjoner for å forbedre ballberøringen og plasseringsevnene, i tillegg til at Paco mente at jeg hadde god kondisjon.

- Jeg tror at de tenker på å flytte meg tilbake til midtstopperplass neste sesong og se hvordan jeg gjør det der. Det er min posisjon og det er der jeg ønsker å spille på lang sikt, men å spille på midtbanen har definitivt hjulpet på spillet mitt.

- Jeg begynner å bli vant til tempoet og i Lincoln forsøkte jeg bare å spille. Her i Liverpool må jeg bruke hodet langt mer.

- De oppmuntrer meg til å spille baller ut på flankene eller en rask ball opp på den hengende spissen, som igjen kan forsøke og spille fram spissen lengst fremme.

Hobbs bor hos en familie i Aigburth og er helt fokusert på å slå igjennom på førstelaget. Forrige sesong tjente han £45 i uken med lærlingkontrakt, mens han nå er økonomisk sikret for de neste tre årene.
- Det er deilig å ikke bekymre seg om man har råd til ting, sier Hobbs.

- Jeg reiser på ferie til sommeren sammen med et par andre av ungguttene i klubben, Paul Anderson og Danny O’Donnell.

- Men jeg kommer til å holde føttene trygt plantet på jorda. Jeg spilte for reservelaget mot Wigan for en tid tilbake og jeg gjorde meg klar til kamp. Jeg så meg rundt, og der sto Robbie Fowler ved siden av meg og skiftet.

- Her er jeg, en 17 år gammel gutt, kaptein for et Liverpool-reservelag med en av klubbens største spillere gjennom tidene på laget.

- Jeg brukte et øyeblikk til å tenke på at ”dette er spesielt”. Det er virkelig skremmende fordi jeg vet hvilken legende Robbie er.

- En i familien jeg bor hos har hatt sesongbillett på Anfield i 10 år og han har fortalt meg om Robbie og hva han gjorde for klubben i sin første periode her. Han mener Fowler er den beste spilleren Liverpool noen gang har hatt. Så det å spille sammen med ham er utrolig.

- Vi spilte mot Wigan for et par uker siden og min heading la opp til scoring for Robbie. Det var hyggelig.

I løpet av syv år på Sincil Bank utviklet Hobbs seg til en strålende forsvarstalent med styrke, hurtighet og gode taklinger. Det var godt speiderarbeid som gjorde at han ble oppdaget så tidlig. Hobbs hadde tross alt kun spilt én førstelagskamp – som innbytter i en 1-1-kamp mot Bristol Rovers i januar i fjor.
- Jeg må fortsette å jobbe hardt, forsøke å etablere meg på stopperplass på reservelaget neste sesong. Så får vi se hva som skjer.

- Jeg blomstrer av presset og jeg ville like å få en sjanse på førstelaget neste sesong. Jeg vet at Rafa har gitt noen av de unge guttene sjansen i Carling Cup og FA-cup, så forhåpentligvis vil det bli min tur neste sesong.

Hobbs’ imponerende spill for de røde har blitt lagt merke til av Englands U18-trener Brian Barwick. Hobbs, Anderson og Hammill var alle tatt ut til U18-landskampen mot Slovenia i påsken, men grunnet avansementet til finalen i FA Youth Cup måtte spillerne melde forfall.
- Det er skuffende å miste muligheten, men jeg er sikker på at det kommer andre sjanser.

- Min søster Nicola står i mål for Englands damelag, så det ville vært hyggelig å få enda en landskamp i familien. Men jeg har en god plan for returoppgjøret mot Manchester City. Min pappa kommer opp for å se og jeg har billetter til å ta ham med til FA-cup-semifinalen mot Chelsea på Old Trafford påfølgende dag. Hvis alt går etter planen, kan det bli en stor helg.


Billettinfo FA Youth Cup
For første gang på 10 år skal Liverpool FC spille finale i FA Youth Cup. Klubben oppfordrer supportere til å forhåndsbestille billetter til hjemmekampen mot Manchester City torsdag 13.april kl. 20.30 (norsk tid). Tribuneseksjonene Kop Grandstand, Main Stand og Centenary Lower vil være åpne og inngangsbillettene vil koste £7 for voksne og £3 for barn/pensjonister. Billetter fås kjøpt fra billettkontoret fra fredag 31.mars og på kredittkortlinjen. Fancard-innehavere kan også kjøpe billett online.

Returoppgjøret spilles fredag 22.april kl. 20.45 på City of Manchester Stadium. Manchester City opplyser på sine nettsider at forhåndsbestillte billetter vil koste £8 (barn/pensjonist £4), mens man må ut med £10 (barn/pensjonist £5) dersom man velger å betale ved inngangen.