- For dårlig tempo

- For dårlig tempo på ballen. Slik forklarer Benitez hvorfor Liverpool ikke slo Birmingham. Bruce vil appellere mot utvisningen. Runcorn takker Liverpool.

Dagen derpå peker Rafael Benitez på manglende tempo i angrepspillet som en av hovedårsakene til at det bare ble poengdeling mot et Birmingham som spilte i en hel time med ti mann på banen.

- Det ble vanskelig å skape sjanser for oss, fordi vi lot dem få tid til å komme tilbake i forsvar hele tiden. Så snart de ble redusert til ti mann, visste du at de ville legge seg bakpå for å forsvare seg til ett poeng. Problemet var at vi ikke fikk høy nok fart på ballen, og ikke var raske nok til å finne åpningene, forklarer manageren.

- I en slik situasjon må du ta kontroll over kampen, skape sjanser og gjøre mål nummer to. Vi skapte en del muligheter, men vi trenger å skape flere og klarere sjanser. Som manager blir du skuffet når laget ditt ikke skaper nok sjanser, slår han fast.

Manageren peker imidlertid på at både Garcia, Kewell og Alonso hadde gode muligheter til å gjøre mål, uten å ta vare på disse.

- Det er derfor vi har hentet Fowler tilbake. Klarer vi å skape åpninger, trenger vi folk som kan utnytte disse åpningene, konstanterer han.

- Han trenger å få opp hurtigheten litt, men han jobber for å bli bedre, og du kunne se at han allerede gir oss ting vi har manglet inne i feltet. Det ville ha vært perfekt om han hadde gjort mål i sluttminuttene, og det ville ha blitt en fantastisk slutt på kampen. Han var uheldig da brassesparket han hadde i nettmaskene var offside. Det ville ha blitt en drømmeretur om det forsøket hadde blitt tellende.

- Det er alltid vanskelig å spille mot ti mann. Vi spilte bra til tider, men som sagt ga vi dem for mye tid til å organisere seg. Vi gjorde mye riktig, men ikke nok. Vi må bli bedre i kontringsfasen også.

Benitez mente også at Liverpool ble snytt for to straffespark i andre omgang, men ønsket ikke å bruke dette som en unnskyldning for at det ikke ble seier.

- Begge straffene var veldig, veldig klare. Jeg har sett video-opptakene, men jeg ønsker ikke å snakke mer om det. Vi hadde nok muligheter, så vi trenger ikke å prate om straffespark.

Manageren kommenterte også danske Daniel Aggers debut.

- Daniel Agger startet nervøst, men etter en stund kontrollerte han situasjonen, var god med ballen og holdt posisjonen sin fint. Han trenger tid til å venne seg til den engelske spillestilen, og han må jobbe med fysikken sin. Han jobber i styrkerommet, men han hadde sin fulle hyre med Heskey, mente Rafa.



Birmingham vil appellere mot utvisningen
Birmingham-manager Steve Bruce gjorde det etter kampslutt klinkende klart at han vil appellere mot Damien Johnsons røde kort. Samtidig slo han fast at hans lag var heldige som ikke fikk flere baklengs, og som kom tilbake og klarte poengdeling i sluttminuttene.

- Jeg er henrykt over resultatet, men også skuffet fordi vi var det beste laget før utvisningen. Jeg har sett situasjonen i reprise, og jeg synes ikke det kvalifiserte til rødt kort. Men dommeren så det annerledes. Det er vanskelig nok å spille med 11 mann mot de regjerende mestrene i Europa, om du ikke skal bli redusert til ti så tidlig i kampen. Ballen spratt opp, og begge spillerne gikk etter ballen. Ja, tacklingene var i knehøyde, men det var ballen også. Damien tok ballen, og prøvde å komme seg ut av situasjonen. Vi vil appellere.

- Du trenger litt flaks av og til, og kanskje hadde vi det i dag. Men jeg syntes vi fortjente det. Spillerne ble litt overivrige etter utligningen, og Liverpool kunne ha gjort fire mål på overtid, men Maik Taylor var fabelaktig mellom stengene.

Runcorn takker Liverpool
Runcorn FC Halton har i dag takket Liverpool FC etter oppmerksomheten klubben, og Djibril Cissé i særdeleshet, viet en av amatørklubbens unge spillere som er ute med en stygg langtidsskade. Midtbanespilleren Ian McInerney pådro seg nemlig et lignende beinbrudd som franskmannen 2.juledag, noe som førte til at Liverpool FC inviterte Everton-supporteren til Melwood hvor han fikk spesialoppvartning av Cissé.

- Det var flott å se at Liverpool tok seg tid og møye med å oppmuntre en av våre spillere som har vært langt nede, uttaler Runcorn-sekretær Alan Jones til Liverpool Daily Post.