«Første målet vinner»

Benítez & Co har vunnet 72 av 80 kamper når de har scoret først, men kun 9 av 51 når motstanderen har nettet først. Agger inn for Hyypiä? Ny investor snart på plass?

Det er en kjent sak at laget som scorer det første målet i en fotballkamp har størst sjanse for å vinne kampen. I de 143 kampene under Rafael Benítez’ ledelse har Liverpool scoret først i 80 kamper, men vunnet hele 72 av disse og kun tapt én (kun resultat etter 90 eller 120 minutter)! Tapet kom mot Chelsea i ligacupfinalen 2005. I de 51 kampene motstanderen har scoret først, så har de røde kun klart å vinne ni kamper, mens hele 34 ganger har endt med tap.

TOTALT:
Kamper: 143, vunnet: 81, uavgjort: 27*, tap: 35

Liverpool scorer først:
Kamper: 80, vunnet: 72, uavgjort: 7, tap: 1

Motstanderen scorer først:
Kamper: 51, vunnet: 9, uavgjort: 8*, tap 34

0-0:
Kamper: 12

*= Tre kamper vunnet på straffesparkskonkurranse (AC Milan, West Ham og Tottenham).


Rafael Benítez legger ikke skjul på at han vet hvor viktig det er å score det første målet. Han etterlyser også lagets cupmentalitet mot de beste lagene.
- Når man spiller mot topplagene, vet man at man blir straffet for feil. Vi må forbedre oss på disse tingene. I cupkampene har vi gjort det bra mot disse lagene, så kanskje vi trenger å spille med cupmentaliteten. Jeg snakker alltid om viktigheten av å få det første målet, spesielt i bortekampene. Det er også viktig å holde nullen.

Forberedelsene til dagens kamp har ikke vært optimale grunnet landskamper i midtuken.
- Vi har ikke kunnet arbeide med spillerne. Fysisk, mentalt og taktisk har vi ikke kunnet gjøre noe. Alt man kan gjøre er å se på tv, krysse fingrene og håpe at de kommer skadefrie tilbake.

Benítez lar seg ikke påvirke av den dårlige statistikken på Riverside.
- Jeg husker kampen sist sesong da Gerrard hadde to eller tre klare sjanser. Det var nesten utrolig at vi ikke vant den kampen. Jeg tror at denne kampen vil bli annerledes. Jeg har tro på at laget kan begynne å vinne borte.

Agger for Hyypiä?
Liverpool Echo bekrefter at Dirk Kuyt kom tilbake fra midtukens landskamp med en kjenning i ankelen. Det skal likevel ikke være verre enn at han kan spille i dag. Chris Bascombe i lokalavisa tror at Rafa kommer til å gjøre tre endringer i forhold til det laget som startet mot Arsenal – Agger, Pennant og Bellamy inn for Hyypiä, Zenden og Crouch. Det vil bety at Gerrard får en sjanse sentralt på midtbanen, og lagoppstillingen vil i så fall se ut som følger:
Reina; Finnan, Carragher, Agger, Riise; Pennant, Gerrard, Alonso, González; Bellamy, Kuyt.
Rafael Benítez har ikke ønsket å avsløre hvilke spillere som sliter med små smeller. Det kan eventuelt komme til å påvirke laguttaket.

Ny investor snart på plass?
Liverpools jakt på en investor kan snart være over. The Guardian skriver at Rick Parry håper at det kan gå mot en løsning i løpet av fjorten dager, og avisa ramser opp fire konsortiumer som har vist interesse: 
* En gruppe ledet av Samir Ansari i Dubai International Capital.
* Et sveitsisk basert konsortium satt sammen av Robin Heard, den tidligere eieren av Oxford United. 
* George Gillett Jr, eieren av Montreal Canadiens, men her har David Moores & Co. til gode å motta et fullstendig tilbud.
* En gruppe med Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen.

U18 møter Blackburn
Liverpool U18 har slitt voldsmomt denne sesongen, og har kun vunnet én av tolv kamper. Det gir nest siste plass i nordvest-avdelingen. Dagens motstander Blackburn innehar 3.plass på tabellen, så det vil bli en tøff oppgave for John Owens’ elever på Blackburn Rovers Academy. Forrige sesong vant Lancashire-klubben begge oppgjørene 1-0.