- Fowler legger press på de andre

Rafa tror at Robbie Fowlers ankomst vil presse de andre spissene til å prestere bedre. Tøff uke for Cissé. Rokkeringer på laget.

Rafael Benitez tror at Robbie Fowler vil legge press på Liverpools andre spisser, og at dette vil medføre at alle i angrepsrekka oftere finner veien til nettmaskene. Det forventes å bli en følelsesladet atmosfære når de røde er vertskap for Birmingham på Anfield i kveld. Alle på tribunene forventer et gjensyn med Fowler i løpet av kampen. Benitez har uttalt at 30-åringen ikke kommer til å starte kampen, men den hjemvendte scouseren blir trolig å finne på reservebenken når Liverpool skal prøve å kapre sin tolvte seier på de siste 14 ligakampene.

- Det er bra for konkurransen mellom spissene at Robbie er her. Dersom spillerne ikke forstår at de må jobbe hardt for å få spilletid nå, vil de heller ikke få spille. Robbies ankomst vil hjelpe de andre til å innse alvoret, sier en bestemt manager.

Ettersom Peter Crouch ser ut til å ha mest tillit av Rafas andre spisser, er nok denne klare meldingen mest myntet på duoen Fernando Morientes og Djibril Cissé. Begge skuffet i søndagens FA-cupkamp mot Portsmouth.

Tøff uke for Cissé
Spesielt Cissé har hatt en tøff uke, med beskyldninger om vold mot sin kone hengende over seg.

- Jeg er godt informert om saken. Jeg har snakket med Cissé, og han har sagt at det som har stått i avisene om dette ikke er sant. Han er nå fokusert på fotballen. Jeg snakket med han foran kampen mot Portsmouth, og da sa han at han ønsker å bli i klubben, og spille og score mål for Liverpool, forsikrer Rafa.

- Det er en slik respons jeg ønsker fra mine spillere. Han trener, han ler, og han er lykkelig. Folk liker å spre rykter, legger han til.

Rokkeringer på laget
Kveldens kamp blir Liverpools kamp nummer 40 denne sesongen. Birmingham har til sammenligning spilt 10 færre. Selv ligaleder Chelsea har ikke spilt mer enn 33 kamper. Benitez innrømmer da også at han nå må begynne å rotere mer på laget skal ikke effekten av alle kampene begynne å melde seg hos spillerne.

Liverpool Daily Post skriver i dag at Jan Kromkamp forventes å være med i troppen til kveldens kamp, trass i ankelskaden han pådro seg mot Portsmouth. Daniel Agger blir trolig også å finne i troppen. Dansken har ennå til gode å debutere etter overgangen fra Brøndby.

- Vi analyserer alle spillerne. Mot Portsmouth startet Kromkamp og Warnock. Vi prøver å benytte alle spillerne i stallen. Det som er viktig er å finne ut hvilke spillere som det er riktig å bruke mot hvilke motstandere. Noen ganger gjør du feil, og plukker feil spiller til en kamp. Vi må hele tiden analysere spillerens form og selvtillit, antall minutter han spiller, hvilken type kamp vi kan forvente oss, hvor fysisk kampene blir, og lignende faktorer. Vi må unngå at spillerne blir trøtte. Noen ganger kan du ikke rotere. Jeg har for eksempel følt meg tvunget til benytte Carragher og Hyypiä hele tiden, men nå er Agger en mulighet, sier Benitez.

- Agger har kommet i form, og trener bra. Han gir meg en ny mulighet. Jeg har mange spillere å ta av, men jeg liker ikke å skifte ut for mange til hver kamp, legger han til.

Det er i alle fall ventet at Peter Crouch, Harry Kewell og Steve Finnan returnerer til startoppstillingen i kveld, etter at denne trioen ikke startet mot Portsmouth. Birmingham ligger på 18.plass i Premier League før kveldens kamp. Blåtrøyene kjemper med andre ord hardt for å unngå nedrykk. Gjestene kan også skryte av en god statistikk mot Liverpool de siste årene. I fjor vant de begge kampene mot de røde, mens oppgjøret på St.Andrews i høst endte uavgjort 2-2.

Liverpool v Birmingham på Bohemen
Det er ikke mange puber i Norges land som har tilgang til kanaler som viser kveldens kamp på Anfield, men Bohemen i Oslo er i alle fall mellom pubene som har Sky Calcio 2, og som dermed viser kampen. Ettersom Canal+ vendte tommelen ned for denne kampen, er den blitt vanskelig tilgjengelig for nordiske supportere. Egyptiske ART 6 viser kampen, men denne kanalen ligger på 7 grader vest, og det er således få her til lands som tar inn denne. OBS: Det er ikke bekreftet at Tøyen Sportspub også sender kampen, slik vi tidligere antydet. Vi beklager det (oppdat kl 1425).