- Galskap å sende oss til Israel

Liverpools manager mener det er uakseptabelt av Uefa å sende klubben til det krigsherjede landet.

- Dette er en sprø situasjon, og det er fullstendig uakseptabelt å så mye som tenke på å sende oss til Israel slik situasjonen er nå, sier Rafael Benitez i uvanlig klare ordelag.

Bakgrunnen er at Liverpool tidligere i dag ble trukket sammen med den israelske klubben Maccabi Haifa i tredje kvalikrunde for Champions League.

Liverpools spanske manager husker godt hva som skjedde da hans tidligere klubb, Valencia, ble trukket sammen med Maccabi Haifa for noen år siden.

- Da ble kampen flyttet til Kypros, og det sjøl om situasjonen ikke var i nærheten av så ille som nå, minner manageren om.

Han husker også kaoset som oppsto da alle skulle ringe alle for å sjekke om alt var i orden etter angrepene mot USA 11. september 2001.

- Det er umulig å forberede seg til kamp under slike forhold, mener Benitez.

Nå er det altså snakk om å sende hans engelske storklubb til et krigsherjet land, en tanke han omtaler sånn:

- Det er galskap, Uefa bør ikke sette noens liv og helse på spill. Jeg synes synd på de som allerede er i området, men vi må først og fremst tenke på oss sjøl. Dette betyr at vi ikke kan reise dit, sier Rafa, som oppfordrer Uefa til å ta en rask avgjørelse.

- Mange fans venter på å få vite hva som skjer, argumenterer han.

Bryce Morrison, Liverpools representant under trekningen i Nyon i Sveits, skal umiddelbart ha tatt opp temaet med Uefa og israelerne.

Kypros nevnes som et alternativ til Israel, men Liverpool har stilt seg negative til det, ettersom det oppholder seg mange libanesiske flyktninger i landet.

Ifølge enkelte kilder skal Liverpool ha foreslått Nederland som en mulig nøytral grunn.

Maccabi Haifas utgangspunkt er at de ønsker å spille kampen i Israel.

Dermed blir det opptil Uefa å avgjøre hva som er mest fornuftig.