- Gerrard er verdens beste fotballspiller

Jamie Carragher sparer ikke på konfekten. Gerrard er best i verden, slår han fast. Potter får rekordlønn. Xavier vil renvaske seg.

Jamie Carragher har i dag gitt sin lagkamerat Steven Gerrard det som trolig må betegnes som det ultimate fotball-komplimentet.

- Jeg ville ikke ha byttet Gerrard mot Ronaldinho, uttaler nemlig stopperen til dagens Liverpool Echo.

Carragher mener at kaptein Gerrard er i sitt livs form.

- Jeg vet mange vil synes jeg er part i saken, men når folk snakker om Frank Lampard og Ronaldinho, så synes jeg egentlig ikke det er noen konkurranse en gang. Steven Gerrard er verdens beste fotballspiller, og jeg ville ikke ha byttet han mot noen, utbasunerer scouseren.

- Jeg følger med på fotballen i alle de store ligaene, og jeg ser ingen som har så gode all-round kvaliteter som han. Hos de aller fleste spillere kan du finne svakheter, men ikke hos Steven. Han er en verdensklassespiller i flere posisjoner, og den beste sentrale midtbanespilleren i Premier League.

Usikker på søndagen
Carragher er imidlertid mer usikker på hva søndagen vil bringe. Midtstopperen er spent foran møtet med Manchester United på Old Trafford. Han tror at Uniteds tap i byderbyet mot City vil virke som en ekstra motivasjonsfaktor for Alex Fergusons menn.

- Det er litt bekymringsfullt når supporterne føler seg selvsikre foran en kamp som dette. Manchester United er litt slik som oss. Når de taper en kamp, blir også de dømt nord og ned i pressen etterpå. Av egen erfaring vet jeg at du blir mer målbevisst etter å ha tapt og blitt kritisert i pressen. Da er du ofte glad for at du skal ut i en storkamp ved neste korsvei.

- Manchester United har blitt avskrevet i ligaen nå, men vi vet at realiteten er annerledes. De har et godt lag med spillere i verdensklasse, og vi må spille opp mot vårt beste for å vinne. Det hadde vært fint om vi kunne ha reist til Old Trafford og dominert kampen og skapt mange sjanser, men jeg tror aldri at noe bortelag kommer til å gjøre det der.

- Vi må gå til kampen på samme måte som vi gjorde de andre gangene vi har vunnet på Old Trafford de siste årene. Jeg ser på det på samme måte som en bortekamp i Europa, der du prøver å holde på ballen, være sterk og ta vare på sjansene. Den kommende måneden vil vise om vi er i stand til å kjempe om tittelen. Når du ser på kampene vi har, kan man ikke komme utenom dette faktum. Etter at vi har spilt mot United, Arsenal og Chelsea vil vi vite om vi har en realistisk sjanse til å vinne ligaen eller ikke. Vi må satse på at Chelsea snubler. Får vi en god måned, vil vi fortsatt leve i håpet.  

Potter tilbudt rekordlønn i Hearts
Nettstedet Edinbugh News hevder at Hearts har tilbudt Liverpools midtbanereserve Darren Potter en ukelønn på hele £10 000 dersom han skriver under for klubben. I så fall vil han fyke rett inn på lønnstoppen på Tynecastle.

Forhandlingene mellom Hearts og Potters representanter fant sted allerede i desember, med midtbanespillerens ryggskade har forsinket overgangen. Potter vil trolig ikke komme i spill igjen før i februar, etter at han pådro seg brudd i en ryggvirvel under spill for Liverpools reservelag i oppgjøret mot Manchester United 5.desember.

Hearts vil i følge rapportene vente med å fullføre overgangen til de har evaluert Potters skadetilstand nærmere, når det lir mot transferdeadline.

Det skotske nettstedet skriver imidlertid at Potter selv skal være henrykt over avtalen han har blitt tilbudt, og han skal være ivrig etter å få fullført overgangen.

Xavier tar dopingsaken til retten
Tidligere Liverpool-forsvarer Abel Xavier har ikke gitt opp å bli renvasket for dopinganklagene, etter at han testet positivt på anabole steroider under spill for Middlesbrough i september. Portugiseren er ventet å føre saken inn for arbeidsretten, for å bestride UEFA sin dom. 33-åringen er den første spilleren i Premier League som har testet positivt på et prestasjonsfremmende dopingmiddel. Selv insisterer han på at dette skyldes medisiner han tok mot en virussykdom.

Portugiseren fikk ikke medhold på sin appell til UEFA, og dermed står han i fare for å få sparken i Middlesbrough. Det vil trolig også være ensbetydende med at karrieren er over for høyrebacken.

Middlesbrough er villig til å la Xavier gå rettens vei for å renvaske seg, og vil avvente en slik sak for domstolene før de eventuelt gir spilleren reisepass.

- Jeg vil appellere. Jeg har mulighet til å ta saken til de sivile domstolene, og det akter jeg å gjøre fordi jeg vil ha en rettferdig dom basert på sunn fornuft. Jeg vil kjempe til siste slutt. Jeg kan ikke spille fotball nå, på grunn av at jeg er suspendert i 18 måneder. Det er en streng, streng straff, uttaler Xavier til Liverpool Echo i dag.

Thompson til Wigan?
Nettstedet til Sky Sports skriver i dag at den tidligere Liverpool-spilleren David Thompson er på vei til Wigan fra Blackburn. Midtbanespilleren er ute i kulden på Ewood Park, og har bare 6 måneder igjen av sin kontrakt med klubben. Rovers er derfor bare glad til om de får noen slanter i klubbkassa for den skadeforfulgte scouseren. Wigan skal visstnok være villig til å betale £250 000 for spilleren.