- Gerrards fravær gir andre sjansen

Rafael Benitez mener at Steven Gerrards skadefravær vil gi andre spillere sjansen til å skinne. Hamann og Garcia er de heteste kandidatene til å erstatte kapteinen i morgen.

Rafael Benitez utfordrer nå sitt gjenværende mannskap til å bevise at de kan klare seg uten Steven Gerrard på The Valley i morgen kveld. Spanjolen må som kjent unnvære kapteinen i London på grunn av en kneskade, og tidspunktet for skaden var ikke det aller beste med alle de viktige kampene de røde nå står foran. Og etter bare en seier på de siste fem ligakampene, og ni baklengsmål på sju kamper, vet manageren at skuta må komme på rett kjøl igjen, og det litt brennkvikt.

- Jeg antar at andreplass blir målet vårt i ligaen nå, men vi må vinne kamper om vi skal klare det. Med rutine i troppen vet du hva du skal gjøre når du taper. Jeg har snakket med spillerne, og fortalt dem at de må heve seg. Vi har gjort mye bra denne sesongen. Vi er på tredjeplass, og ligger bedre an enn på samme tid i fjor. Vi gjør fremskritt trass i det som har skjedd de siste kampene, konstaterte Benitez på dagens pressekonferanse på Melwood.

- Tap for Chelsea og Manchester United har kanskje endret på våre mål. Andreplass er målet nå. Å toppe tabellen er kanskje ikke lenger målet. Vi har stolt mye på Steven Gerrard. Dette er situasjonen der andre må ta ansvar. Han kan ikke score når han er skadet. Så nå vil vi kanskje se spissene score isteden. Dette er sjansen for andre til å tre frem i lyset. Steven har spilt mange kamper, og gjort mange mål, uttaler spanjolen.

- Bruker vi Fowler vet jeg han vil løpe og løpe, men jeg er ikke sikker på hvor lenge. Robbie er fornøyd med situasjonen. Han forstår hva som er hans rolle i troppen, og han er klar for oppgaven. Han må bli i bedre form, da vi ønsker han i toppform for resten av sesongen, ikke bare for en kamp nå. Han er kanskje 70%-80% av sin maksform. Det er vanskelig å si, for han blir bedre for hver dag som går.

Spekulasjoner om fremtiden til Morientes og Cissè
Britiske aviser har de siste dagene vært fulle av spekulasjoner om fremtiden til Liverpool-spissene Fernando Morientes og Djibril Cissé. Det er på det rene at Liverpool gjorde et forsøk i å bytte Cissé mot Tottenhams Jermaine Defoe like før transferdeadline, mens flere spanske klubber skal stå klare til å overta Morientes fra sommeren av. At Liverpool har gjort bare 30 mål på 23 ligakamper så langt blir brukt som argument for at begge de to dyre utenlandsimportene vil bli sendt ut Shankly Gates etter at sesongen er over.

Det blir også spekulert hardt i mulige erstattere. Nevnte Defoe er ett av navnene som blir nevnt. Etter Graeme Souness sin avgang i Newcastle har også spekulasjonene omkring Michael Owens fremtid i nord-øst blusset opp igjen. Andy Johnson hos Crystal Palace og Dirk Kuyt hos Feyenoord er også navn som nå nevnes med større tyngde igjen.

Benitez støtter Curbishley
Rafael Benitez har i forbindelse med morgendagens kamp mot Charlton gitt sin støtte til Alan Curbishley som ny England-manager etter Sven Göran Eriksson. Spanjolen er full av beundring for sin kollega, og mener at han er mer enn godt nok skikket til å lede landslaget.

- Jeg har mye respekt for Charlton, og deres manager gjør en meget god jobb. Det er ikke lett å gjøre en så god jobb i Premier League så lenge som han har gjort. Folk snakker om hvem som blir Englands neste landslagssjef, og for meg står han frem som et godt alternativ. Jeg har aldri hørt noe negativt om han, og han er den type manager du respekterer, uttalte Benitez på dagens pressekonferanse.

- Han jobber hardt, er dyktig og forbereder sine spillere godt. Jeg liker imidlertid ikke å snakke om situasjonen rundt England, da jeg også har mye respekt for Sven Göran Eriksson. England har et virkelig godt lag, og hva som skjer videre er opp til FA å avgjøre. I Spania ville vi ikke prate om skifte av landslagssjef 3-4 måneder foran et viktig mesterskap. Vi ville ha ventet til etter turneringen med slikt. Å snakke om dette nå, så mange måneder på forhånd, viser mangel på respekt for den nåværende manageren. Alt pressen skulle konsentrert seg om er laget og å vinne VM. Det er ikke bra for Englands VM-sjanser at denne debatten foregår nå.

Curbishley roser Crouch
Mens Benitez uttaler seg i positive ordelag om Alan Curbishely, er sistnevnte frempå med ros til Peter Crouch.

- Jeg har alltid likt Peter Crouch, og skulle ønske jeg hadde klart å kjøpe han. Men noen ganger når spillere blir tilgjengelige er du ikke i posisjon til å legge inn et bud. Jeg har fulgt han tett siden Tottenham-dagene, og han er en spiller som besitter mange gode egenskaper. Det er en stund siden sist han gjorde mål, men han er først og fremst en lagspiller. Det viste han for Southampton i fjor.

- Liverpool har vunnet alt som vinnes kan de siste 4-5 årene, med unntak av Premier League. Jeg tipper de vil være hete kandidater til det neste sesong.