- Gi Carra en startplass

Robbie Fowler mener at Sven Göran Eriksson må droppe Gary Neville eller Rio Ferdinand for å gjøre plass til Jamie Carragher i startoppstillingen mot Paraguay.

Robbie Fowler har ”sommerjobb” i Liverpool Echo, og sier i dag i sin spalte at han mener Jamie Carragher burde vært et de første navnene Sven Göran Eriksson noterer på blokka når han skal komponere sitt lag til VM-kampene. Fowler skjønner rett og slett ikke logikken i at svensken vil benytte Carra først og fremst som cover for andre spillere.

- Jeg mistet munn og mæle da jeg hørte John Motsons kommentar under Englands kamp mot Jamaica på lørdag. Han snakket med Mark Lawrenson om Englands mulige startellever mot Paraguay, og Motson konstaterte først at de 11 som startet kampen mot Jamaica også ville starte i Frankfurt til helgen. Like etterpå korrigerte han seg selv med: ”Gary Neville vil selvsagt komme inn for Jamie Carragher på høyrebacken”. Hvorfor er dette selvsagt?

- Carra har spilt i Englands tre siste kamper, i ulike posisjoner, og kunne ikke ha imponert mer enn han har gjort. Jeg syntes han spilte utmerket i en defensiv midtbanerolle mot Ungarn. Hva mer må han gjøre for å få kredit av de såkalte ekspertene? Enkelte har tvilt på at Carra er i stand til å bidra til det offensive spillet. Dersom øynene mine ikke bedro meg, så jeg han faktisk gå på et sterkt offensivt løp hvor han serverte ballen til Peter Crouch da sistnevnte gjorde sitt andre mål mot Jamaica.

- Om England bruker Carra på høyrebacken, som midtstopper eller på midtbanen, så vil han aldri svikte laget. Å antyde at Neville burde komme rett inn på laget igjen er veldig urettferdig og belærende. Fotball handler om å ta sjansen når du får den. Det er ikke noe som vil svekke et lag mer enn manglende konkurranse om plassene. Dersom en spiller vet at han blir vraket uansett hvor bra han spiller i foregående kamp, virker det veldig demoraliserende.

- Grunnen til at Carragher gir 100% hele tiden er at han er desperat etter å få spille. Han hater å bli satt på benken. Han burde vært et av de første navnene på blokka når laget skal settes opp. Italienerne og spanjolene skjønner ikke at Carra ikke er Englands førstevalg som midtstopper. Det samme mener vi som trener sammen med han på Melwood. Det finnes ikke mange forsvarsspillere i verden som er bedre enn Carra, skryter Fowler.