- Helt utrolig å være tilbake

En Robbie Fowler nesten rørt til tårer har latt seg intervjue av liverpoolfc.tv. - Helt utrolig å være tilbake. Jeg er i ekstase, innrømmer scouseren etter returen til Liverpool.

I et intervju med liverpoolfc.tv sier Robbie Fowler nå i kveld at det ennå ikke har gått opp for han at han er Liverpool-spiller igjen, og han finner det derfor vanskelig å beskrive den følelsesmessige oppturen som denne dagen har vært for han.

- Bare det å reise tilbake til Anfield var utrolig. Å gå inn på det kontoret og skrive under på en kontrakt for Liverpool igjen, er noe jeg har ønsket lenge. Jeg er så glad at det er skremmende, sier en tydelig overlykkelig og rørt Fowler.

- Jeg trodde aldri dette skulle skje da jeg forlot klubben til fordel for Leeds. Med årene har jeg tenkt mer og mer på det, og innerst inne har jeg hele tiden inderlig ønsket å spille for Liverpool igjen. Nå er jeg bare glad jeg er tilbake, legger han til.

- Jeg fikk aldri tatt skikkelig farvel med fansen på Anfield, ettersom jeg ble byttet ut i min siste kamp for klubben, mot Sunderland. Nå gleder jeg meg bare til å trekke på meg den røde drakta igjen. Jeg ser virkelig frem til turen gjennom spillertunnellen og mitt første møte med The Kop som helrød igjen.

- Selv om jeg i barneårene holdt med den andre klubben i byen, har Liverpool ligget mitt hjerte nærmest helt siden jeg begynte å spille for klubben som 11-åring. Liverpool er utvilsomt mitt lag nå, og jeg er bare glad for at jeg får en ny sjanse her.

Overgangen fra Manchester City kom i stand svært raskt, og Fowler takker City-manager Stuart Pearce for stor velvilje i den sammenhengen.

- Stuart Pearce har vært veldig grei. Han visste det var dette jeg ville, og han forstod meg.

Nå skal ”God” spille under Rafael Benitez for første gang i sin karriere, noe han virkelig ser frem til.

- Liverpools resultater det siste året taler for seg selv. De har vært fantastiske. Jeg har fått gode rapporter om Rafa både fra spillere og supportere i Liverpool, så dette blir veldig spennende. Jeg håper jeg kan bidra med noe for Liverpool igjen.

Ettersom han har spilt for Manchester City i FA-cupen, kan ikke Fowler spille for Liverpool allerede i helgen. Men ”debuten” kan komme mot Birmingham i onsdagens ligakamp.

- Du vet aldri. Men akkurat dette er ikke opp til meg. Men det ville ha vært fint. Men akkurat nå er jeg bare henrykt, ja kanskje ekstatisk, over at drømmeovergangen ble en realitet. Jeg kan nesten ikke tro det, sier måltyven selv.

Pearce kunne ikke nekte Fowler Anfield-retur
Manchester Citys manager Stuart Pearce har i kveld forklart at det var umulig for han å stikke kjemper i hjulene for Robbie Fowler da han fikk tilbud om å returnere til Liverpool. Fowler kostet City £6M da han kom fra Leeds, men går nå gratis til klubben som i sin tid solgte han for £12M til Elland Road.

Pearce innrømmer at han ikke hadde hjerte til å nekte Fowler å dra slik omstendighetene var, og ønsker nå spissen lykke til i barndomsklubben etter dagens sensasjonelle overgang.

- Liverpool er drømmeklubben hans, og han hadde et sterkt ønske om å dra tilbake til Anfield. Dersom jeg hadde nektet han dette, og han ikke fikk fullført denne ambisjonen, ville det ikke ha vært bra for han, og det ville heller ikke ha vært bra for Manchester City. Vi ønsker Robbie Fowler lykke til i fremtiden, og takker han for innsatsen i City, sier Pearce i kveld.

Overgangen har kommet i stand så kjapt og overraskende at Fowler fraktisk kommer til å pryde fremsiden av Citys kamp-program i morgen. Programmet ble trykket tidligere denne uka. Manchester-klubben har imidlertid fått med en klausul i overgangskontrakten som gjør at Fowler ikke kan spille mot de lyseblå når de kommer til Anfield for å spille ligakamp 26.februar.