- Kuyt kan gjøre alt

Martin Jol frykter landsmannen Dirk Kuyt foran møtet på Anfield, men Rafael Benitez forventer hard kamp. Babayaro anklaget etter slag. Legender på fjernsyn.

Jol om Kuyt
Tottenhams manager Martin Jol innrømmer at man var nære ved å sikre seg Dirk Kuyt, og berømmer 26-åringen før hans eget forsvar får bryne seg på Liverpools angrep i morgen.

- Jeg sa i fjor, da ingen kjente til ham, at han var en 20-20 spiller.  20 mål og 20 målgivende på en sesong, forklarer Jol.  – I Europa er det trolig ingen andre som er en ”20-20” spiller.

- Vi var nære ved å kjøpe ham og alle vet hvem han er nå.  Han har den beste mentaliteten du kan ha.  Han arbeider, han kan heade, han kan score mål, ikke som en David Ginola eller Robbie Keane for den saks skyld, men han fungerer på sin måte.

- Han mister aldri ballen og han er 100% lagspiller.  Han er en allrounder.  Han beveger seg godt og hans fysiske form er utrolig.  Han får ting til å se lett ut, men det er hans styrke.  Kuyt startet utenfor ligasystemet, men siden skjøt karrieren hans i været som en rakett.  Han var ikke ikke i ungdomsakademiene til Ajax, Feyenoord og PSV, men kom som en amatør da han var 18 år gammel.

- Han begynte hos Utrecht og de solgte ham til Feyenoord.  Han kunne ha reist videre fra Feyenoord, men han ønsket å bli siden han var den mest populære spilleren klubben noen gang har hatt.

- Liverpool har imidlertid ikke bare Kuyt i angrep.  Jeg så Craig Bellamy spille i Nederland mot PSV og han skapte åpninger med sine løp.  Dersom Peter Crouch spiller vil det bli mange innlegg inn i feltet som skaper farligheter.  Hvis ikke Crouch spiller vil Bellamy løpe i kanalene, slik at de har flere muligheter.

- Kuyt er ikke unik, men han arbeider så hardt at han kan gjøre alt.  Han kan være link, han kan spille lengre opp og han kan være på begge sidene.  I Utrecht spilte han ut mot høyre mens han er på venstre for Nederland.

Rafael Benitez vil gruble over hvem han skal bruke på topp mot et Tottenham som har slitt i ligaåpningen.

- Slik jeg ser det har vi fire muligheter på topp, sier Rafa.  – Jeg må bestemme hvem spillere som passer best til hver enkelt kamp og hvem som er best fysisk.  Det er ikke lett.  Jeg er sikker på at det er mulig å gjøre mange feil, men slik er fotball.  Det jeg behøver er å lære av mine feil.

- Tottenham har et godt lag.  De spiller god fotball og jeg tror de vil være i nærheten av toppen ved slutten av sesongen.  Jeg håper vi vil være høyere på tabellen, men de vil være i nærheten.  Etter å ha hatt et godt år er det vanskelig å opprettholde nivået.  Det er heller ikke lett å være med i to turneringer, slik som Tottenham er med UEFA-Cup og Premier League.


FA anklager Babayaro
Det engelske fotballforbundet har anklaget Celestine Babayaro for å ha vist ”voldelig opptreden” da han fiket til Dirk Kuyt inne i straffefeltet under kampen mot Liverpool på Anfield sist onsdag.  Dommeren så ikke opptrinnet, men spilleren vil få tre kampers karantene dersom han ikke greier å bevise sin uskyld.


Five viser Dalglish & Co
Om en drøy uke er det igjen tid for EM-kvalifisering og muligheter for abstinensproblemer for de som sliter med å komme igjennom to uker uten fotball med Liverpool FC.  Nerveproblemene kan kanskje lette noe ved at det arrangeres en kamp mellom gamle storspillere i Celtic og Liverpool, i Glasgow onsdag 4.oktober.  Kampstart er kl 20.45 norsk tid, og kampen vises direkte på kanalen Five som finnes på Sky-plattformen.  Spillere som Ian Rush, Alan Hansen og Kenny Dalglish har lovet å stille opp til inntekt for veldedighet.