- Kuyt klar for debut

Dirk Kuyt er i form og vil gi Liverpool mye kvalitet. Manageren advarer mot West Ham og kritiserer VM. Pardew har tro på seier. West Hams tropp. Dommerbytte.

Rafael Benítez bekrefter at Dirk Kuyt kan komme til å debutere for Liverpool når West Ham gjester Anfield i morgen. Nederlenderen har sett skarp ut på trening, og manageren tror at klubbens nye nummer 18 blir en suksess på Anfield.
- Dirk har trent bra. Han er i form og klar til å spille, uttrykker Benítez.

- Han vil gi oss mye kvalitet, hardt arbeid og målgivende pasninger. Jeg håper også å se mange scoringer.

- Han har ingen problemer med formen. Han har trent med Feyenoord, så han er klar til å spille.

Benítez advarer mot West Ham
Liverpool og West ham møttes sist i FA-cupfinalen, en kamp Liverpool til slutt vant etter straffesparkkonkurranse. Stillingen var 3-3 etter 120 minutter.
- Jeg sa før finalen at West Ham var en vanskelig motstander. De angriper, de scorer mange mål og det vil være en åpen kamp fordi det er slik de spiller, sier Benítez.

- Jeg bare håper West Ham ikke scorer så mange som de gjorde mot oss i Cardiff. De hadde en fin sesong etter opprykket. Jeg har stor respekt for dem og deres innstilling.

- Det er vanskelig å si hva målsettingen vår er. Det har vært en vanskelig start på sesongen med skader og form. Alt grunnet VM.

- Jeg vil ha et bedre bilde av hvordan vi ligger an etter neste landslagspause. Vi kan få alle skadefrie og spille som et lag.

Rafa kritiserer VM
Benítez er lite begeistrert for at VM varer i en hel måned og at landslagene i tillegg har flere uker på forberedelser.
- VM er for langt. Storklubbene mister spillerne sine i nesten to måneder.

- De kommer tilbake fra sluttspillet uten å være i form, og de er skadet fordi de har spilt og arbeidet så hardt.

- Selvsagt liker de å spille på landslaget, men ærlig talt så er VM ikke viktig.

- De første 15 dagene spiller man mot betydningsløse lag og kamper som ikke teller. Etter det spiller man mot de beste lagene om trofeet de siste par ukene.

- Å miste spillere i to måneder, se dem spille oppkjøringskamper og så kamper mot de minste nasjonene er for mye.

- De returnerer ute av form, med skader. Så må de spille veldig viktige klubbkamper rett etterpå. I storklubbene må man vinne hver eneste kamp, uansett når det er.

- Man må spille om store penger i Champions League-kvalifiseringen når spillerne ikke er klare.

- VM må spilles med færre lag. Spillerne forventes å prestere for mye i dårlige kamper som ikke betyr noe.

- Hvis man taper de første klubbkampene, så begynner folk å kritisere, men man taper kamper fordi man ikke er i form.

- Det er ikke den beste situasjonen denne sesongen, med to pauser grunnet landslagsspill rett etter at VM er over. Chelsea har det samme problemet med formen på spillerne sine. For Chelsea var det veldig fint og veldig vanskelig å vinne to titler på rad. Å vinne den tredje vil bli enda vanskeligere.

Alan Pardew håper på revansje
West Ham viste i FA-cupfinalen at de kan være på høyde med Liverpool. West Ham-manager Alan Pardew håper at det samme kan skje igjen.
- Liverpool ha kjøpt noen kvalitetsspillere, kanskje utenfor vår rekkevidde. Men jeg føler ikke at vi står tilbake på det vi gjør på banen mot Liverpool. Det er ingen grunn til at vi ikke kan vinne, sier Pardew.

- Vi reiser dit med et sterkt lag og bestemte på å gjøre det bra.

- Skuffelsen over å tape cupfinalen setter seg dypt, men det må drive en til å nå nye høyder.

- Jeg vil ta opp på spillermøtet at vi styrte den kampen i lange perioder. Det er trøsten vi bør ta med oss fra den kampen.

- Mange mente at vi kanskje var det beste laget den dagen. Denne helgen vil det bli en tøff prøve, men vi vil ta med den selvtilliten inn i kampen.

West Hams tropp
Alan Pardew tar med 20 spillere til morgendagens kamp, melder whufc.com. Lee Bowyer og Yossi Benayoun er tilbake fra skader.
Tropp: Carroll, Walker, Mears, Pantsil, Ferdinand, Gabbidon, Collins, Dailly, Konchesky, Spector, Benayoun, Mullins, Reo-Coker, Bowyer, Reid, Ephraim, Sheringham, Cole, Harewood, Zamora.

Viktigste overgangene i sommer
Kjøp: Lee Bowyer (Newcastle United, ukjent sum), Jonathan Spector (Manchester Utd, £500000), Carlton Cole (Chelsea, £2M); Tyrone Mears (Preston, £1M), John Pantsil (Hapoel Tel Aviv, £1M), George McCartney (Sunderland, £600000 pluss Clive Clarke), Robert Green (Norwich, £2M).

Salg: Lionel Scaloni (Deportivo La Coruna, returnert etter lån), Yaniv Katan (Maccabi Haifa, lån ut sesongen), Elliott Ward (Coventry, £1M), Chris Cohen (Yeovil, ukjent sum), Shaka Hislop (FC Dallas, ukjent sum), Carl Fletcher (Crystal Palace, £400000), Clive Clarke (Sunderland, del av George McCartney-avtalen).

Wiley erstatter Marriner
En sen endring på dommeroppsettet har ført til at Alan Wiley skal dømme Liverpool-West Ham istedenfor Andre Marriner.