- Liverpool må score flere mål

Rafael Benitez oppsummerer 2005/06, forteller hva som var målet, og ser fremover til neste sesong. Sami Hyypiä ønsker seg komplett samling.

- Ønsker å være utfordrer
I et intervju med Liverpools egen webside forteller Rafael Benitez hvilke tanker han hadde foran sesongen som nettopp er avsluttet, og hvordan han ser på fremtiden.

- Vi hadde ikke noe klart mål foran denne sesongen, annet enn å bli bedre på alle områder.  Vi ønsket å bli bedre i ligaen, og det at vi greide å komme blant de tre fremste der var kanskje det viktigste.  De nye spillerne gjorde at vi først og fremst kunne spille mye bedre på bortebane, og det var vår største fremgang.

- Det er ikke lett å være topp motivert etter at man nettopp har vunnet Champions League, men vi mener at vi har de spillerne her som har karakteren og innstilling som skal til for å vinne trofeer også i fremtiden.

- Vi scoret for få mål, spesielt tidlig i sesongen.  I fremtiden må vi score flere mål.

- Vårt mål er å hele tiden være en utfordrer om ligagullet.  Det er ikke sikkert det vil skje til enhver tid, men vi ønsker å bygge en plattform slik at muligheten alltid er der.  De andre toppklubbene vil også styrke sine lag, og hele tiden prøve å bli bedre, men vi ønsker å være med å kjempe.

- Seieren i Cardiff i FA-Cup finalen synes jeg var en passende avslutning på det som trolig har vært min lengste sesong som manager.  Jeg er veldig stolt over å ha ført dette laget til to store titler i mine to første år her.  I finalen startet vi veldig nervøst, uten at jeg kan si hvorfor det var slik.  Det at Carra scorer selvmål og Reina gjør feil er ikke normalt.  En slik underholdene finale tror jeg likevel er bra for fotballen.

- Vi har ni spillere med i VM, og selv om det vil bli en lang sesong for våre spillere hvis for eksempel England møter Spania i finalen, fortjener alle å ha en god turnering.


Hyypiä mangler ligagullet
Den finske midtstopperklippen Sami Hyypiä har et velfylt premieskap etter å ha kommet til Anfield i 1999.  Etter seier i Champions League, UEFA-Cup, FA-Cup, Ligacup og Supercup, er det nå bare ligagullet som mangler.  Det er ingen overraskelse at det er triumf i Premier League som er ønskedrømmen til neste sesong.

- Vi må fortsette å bli bedre, siden alle de andre vil bli det.  Chelsea, Man Utd, Arsenal og Tottenham vil alle jobbe på transfermarkedet for å styrke sine tropper.  Vi må gjøre det samme.

- Ligaen blir tøffere å vinne for hvert år, men det er den eneste medaljen jeg ikke har i samlingen og jeg skulle gjerne lyktes til neste sesong.

- Dette har vært et godt år for oss siden vi har vunnet et stort trofe, men vi vant ikke tittelen og vi kom ikke så langt i Europa som vi hadde ønsket.  Det er derfor fortsatt rom for forbedringer.

- Jeg er sikker på at manager vet hva han vil foran neste år og han vil jobbe hardt i sommer for å få samlet en god tropp.  Ligagullet er det vi alle ønsker nå.