- Min Liverpool-karriere er over

Salif Diao innser at han har spilt sin siste kamp for Liverpool, etter å ha skrevet under en tre måneders låneavtale med Stoke. Liverpool betaler fortsatt en betydelig andel av hans lønn.

Som vi nevnte tidligere i dag har Liverpool og Stoke City blitt enige om hvor stor andel av Salif Diaos lønn Championship-klubben må betale under senegaleserens tre måneder lange låneopphold på Britannia Stadium. 29-åringen skal allerede i helgen ha gitt sin velsignelse til utlånet, og han trente med Stoke for første gang i går.

Enkelte kilder påstår at 29-åringen tjener hele £40 000 i uken hos Liverpool, men Liverpool Echo hevder at det korrekte er £20 000. Dette er uansett langt mer enn Stoke har råd til å betale i ukelønn. Liverpool vil således bære store deler av denne lønnsbyrden også under det tre måneder lange låneoppholdet.

Diao innrømmer nå at Liverpool-karrieren er over, og han ser på dette låneoppholdet som en sjanse til å finne seg en ny klubb på permanent basis. Det er ventet at han vil debutere for Stoke i bortekampen mot Leeds på lørdag.

- Karrieren min i Liverpool er over, men ikke min karriere i England. Jeg føler at jeg har en del å bevise, spesielt i England, ettersom jeg har vært uheldig med skader om vi ser bort i fra min første sesong hos Liverpool, uttaler midtbanespilleren til avisen Stoke Sentinel.

- Det sårer meg når jeg leser i avisene at jeg har vært en flopp. Jeg er en stolt person, og det er en av årsakene til at jeg ønsker å fortsette og spille i England. Jeg vet jeg er en bedre spiller en folk har fått sett. Jeg elsker også lidenskapen for fotball hos folk i England, og ønsker å fortsette karrieren i dette landet på lang sikt.

Diao insisterer også på at det ikke er noe problem for ham å gå et hakk ned på divisjonsstigen.

- Noen ganger må du ta ett steg tilbake for senere å kunne ta to steg frem. Jeg er glad for å være i Stoke, og jeg har blitt imponert over alt ved klubben. Alle synes å være glade for at jeg har kommet hit.

Stoke-manager Tony Pulis uttrykker på sin side takknemlighet overfor Liverpool, og at de gikk med på en avtale som Stoke kunne leve med.

- Vi er henrykt over å ha sikret oss en spiller av Salifs kaliber, og vi er ekstremt takknemlige overfor Liverpool for å gå med på denne avtalen. Salif virker å være i god form, og han vil være i troppen til kampen mot Leeds.