- Portsmouth blir en tøff mostander

Rafael Benitez forventer hard motstand av godt plasserte Pompey i kveld. Thompson og James på gamle trakter. Rykter om Bellamy/Defoe-bytte.

Liverpool møter i kveld et lag som ligger to poeng og fem plasser foran dem på tabellen. Portsmouth har åpnet sesongen overraskende sterkt under Harry Redknapp, og ikke minst har den tidligere Liverpool-keeperen David James imponert stort mellom stengene. Steven Gerrard & Co kan imidlertid passere Pompey på tabellen med seier i kveldens kamp.

Rafael Benitez har latt seg imponere av hva Harry Redknapp har fått til med Portsmouth denne høsten, og forventer således en tøff kamp.

- Vi slo Portsmouth tre ganger forrige sesong. Men det var den gangen, og nå fremstår de som et helt annet lag. De har styrket stallen betraktelig, selv om de i likhet med oss sliter litt på bortebane. De har erfarne spillere, og selvtilliten deres er høy, konkluderer spanjolen.

- Portsmouth har flere rutinerte kvalitetsspillere, og de har også noen unge spillere med høy arbeidsmoral. De har den rette balansen, slår han fast.

Pompeys formkurve har vært litt nedadgående den siste tiden, etter at de også har slitt en del med skader. Benitez regner likevel kveldens motstander som en av kandidatene til europacupspill neste sesong.

- De har slitt litt med skader, og det gjenstår å se om de klarer å følge opp sin gode start på sesongen. Men de besitter kvaliteter nok til å havne høyt på tabellen.

Thompson og James tilbake på gamle trakter
Det er ikke bare David James som får et gjensyn med Anfield av Pompeys spillere i kveld. Også scouseren David Thompson spiller nå for sydkystklubben. Han returnerer til Merseyside fast bestemt på å stoppe Steven Gerrard.

Thompson har spilt seg inn på Harry Redknapps startellever den siste tiden, som en følge av alle skadene blåtrøyene sliter med. Han spilte godt i 2-1 seieren over Watford for to uker siden, og beholdt plassen på laget da det ble tap 1-0 for Newcastle sist helg.

- Steven Gerrard er en fantastisk spiller, og det passer han å spille i kamper hvor tempoet er høyt. Skal vi få med oss poeng fra Anfield må vi dra ned tempoet og stoppe Gerrard. Vi står foran en vanskelig oppgave, ettersom Liverpool har gode spillere over hele banen. Vi må bare kjempe det vi kan, uttaler Thompson før kampen.

Thompson begynte som kjent karrieren sin på Anfield, og han innrømmer at det fortsatt er en spesiell opplevelse å skulle spille foran The Kop. Selv som spiller for et gjestende lag.

- Det er veldig spesielt for meg å skulle spille på Anfield igjen. Banen, supporterne og The Kop, ja alt ved dette stedet gjør det til en fantastisk plass. Jeg husker hvordan det var å løpe ut på stadion etter å ha tatt på ”This is Anfield”-skiltet fra tiden min der. Som unggutter kunne jeg og Jamie Carragher nesten ikke tro at vi skulle spille på den fantastiske arenaen. Hårene reiste seg på kroppen min hver gang, og stedet har fortsatt en elektrisk atmosfære, uttaler Thompson.

For Portsmouth skal nå Matt Taylor være klar til å erstatte den skadde kapteinen Dejan Stefanovic på venstrebacken, selv om han sliter med en ryggskade han pådro seg mot Newcastle. Både Taylor, Benjani Mwaruwari (kne) og Sean Davis (lyske) er forventet å bestå sine fitness-tester, men Glenn Johnson (lår), Andy Cole (akilles) og Lomana LuaLua (ankel) blir definitivt ikke spilleklare til kveldens kamp.

Bellamy byttes mot Defoe?
Tabloidavisen Mirror hevder at Craig Bellamy kan komme til å inngå som en del av en byttehandel der Liverpool henter spissen Jermain Defoe til Anfield i januar. Avisen hevder at Rafael Benitez skal være villig til å la waliseren gå selv om det bare er noen måneder siden han ble kjøpt fra Blackburn. Det hevdes at Rafa vil benytte Bellamy som agn for Tottenham, i håp om å slå Manchester United i kampen om å sikre seg Defoe.