- Spilte en nøkkelrolle

Fernando Morientes skamroses av Rafael Benitez, som mener at den spanske spissen ikke har skuffet. Daniel Agger skadd.

Bare en medisinsk test gjenstår nå før Fernando Morientes er offisielt klar for Valencia. Spanjolen vil etter planen bli presentert på en pressekonferanse tirsdag.

På Anfield ble spissen aldri noen stor suksess etter overgangen fra Real Madrid i 2005. Mange vil mene at han ble for tung og treig for den hurtige Premier League.

12 mål på 61 kamper er ikke all verden å skryte av. Til sammenlikning har samme mann scoret 26 mål på 43 kamper for Spania.

Liverpool-manager Rafael Benitez mener likevel at landsmannen har bidratt med mye for Merseyside-laget.

- Han har opptrådt profesjonelt og hjulpet laget mye. Snakker du med de andre spissene, vil de fortelle deg hvor godt de like å jobbe sammen med ham. Kanskje har han ikke fått nok ros for den jobben han la ned, sier Benitez.

Han poengterer at det er vanskelig å stabilisere seg på et høyt nivå når du til stadighet er andrevalg. Likevel:

- Morientes sluttet seg til oss på et viktig tidspunkt, og han har spilt en nøkkelrolle. Han har hjulpet flere av lagkameratene med sine holdniner og sin profesjonalitet, understreker sjefen.

Hvorfor han da valgte å la 30-åringen gå, forklarer han på følgende måte:

- Vi snakket sammen mot sluttet av sesongen, og vi var enige om at han kunne gå i samtaler hvis en god, spansk klubb meldte sin interesse.

Videre antyder Benitez noe overraskende at Morientes kan ha hatt problemer med å tilpasse seg den engelske livsstilen. Overraskende fordi Morientes selv har skrytt høylydt av livet i Liverpool.

- Kanskje har han slitt litt mer enn de andre spanjolene med å finne seg til rette i England. Jeg vet at han også tenkte mye på familien sin, sier Rafael Benitez noe kryptisk.

Pangstart for Barragan
Antonio Barragan spilte i går hele kampen da Spania U19 knuste Sverige U19 med 4-0. Spanjolene og Liverpool-høyreback Barragan har dermed fått en flott start på kvaliken til U19-EM.

Spania leder likevel ikke gruppen sin, for Tyskland banket Kypros med 6-0.

Agger ut med skade
I EM for U21-lag spilte Daniel Agger i går for Danmark mot Nederland. Kampen endte 1-1, og Agger måtte forlate banen med en hodeskade i det 67. minutt.

Skaden oppsto da han i en hodeduell stanget hodet sammen med en motspiller, og det ble i går regnet som tvilsomt at han kunne trene i dag.