«Stevie G» kampklar og fryktløs

Spiller sannsynligvis åpningskampen. Marseille vil fortsatt ha Djibril Cisse.

Klokka 15 i dag braker VM løs for et lovende engelsk landslag, som har vunnet sine seks siste kamper før VM-sluttspillet.

Første motstander i Tyskland er Paraguay, og Liverpool-spillerne Steven Gerrard og Peter Crouch ventes å spille fra start. Jamie Carragher og Scott Carson må antakelig ta til takke med innbytterbenken fra start.

Når det gjelder Steven Gerrard, har han de siste dagene slitt med en ryggskade, men den ser det nå ut som han har klart å riste av seg i tide. Landslagssjef Sven-Göran Eriksson sier at «Stevie G» sannsynligvis spiller fra start. 

Selv er spilleren mest opptatt av å fyre opp lagkameratene.

- Jeg synes vi har vist litt for stor frykt for motstanderne under tidligere mesterskap. Nå må vi spille på styrkene våre. Vi er England, og vi er nødt til å være aggressive og forfølge motstanderne våre helt til kampen er punktert. For ett mål er ikke alltid nok, påpeker Liverpool-kapteinen overfor Det engelske fotballforbundet (FA).

Hovedbudskapet hans er at England ikke trenger å frykte noen.

- Etter min mening må holdningen vår være at vi ikke frykter noen. Vi vet vi er i stand til å slå alle, så hvorfor skulle vi ha noe å frykte, spør midtbanespilleren.

Og optimismen er minst like stor når det gjelder hans egen form.

- Jeg spiller antakelig mitt livs fotball for øyeblikket, og jeg har aldri følt meg så selvsikker før et mesterskap. Forhåpentligvis blir dette mitt mesterskap, sier Gerrard, som måtte stå over forrige VM med en skade.

- Jeg har ventet lenge på dette mesterskapet, og jeg føler meg klar for det, fastslår scouseren.

Marseille vil fortsatt ha Cisse
Den franske klubben Marseille har lenge vist interesse for Liverpool-spiss Djibril Cisse, og alt lå til en rette for en sommerovergang dit eller annetsteds.

Onsdag brakk franskmannen så beinet under Frankrikes VM-oppvarmingskamp mot Kina, men det stopper ikke interessen fra Marseille.

- Ingenting er avgjort. Vi vil snakke med Liverpool igjen, men det viktigste nå er at spilleren blir bra. Gutten og vi ønsker fortsatt å samarbeide, understreker Marseille-formann Pape Diouf på klubbens egne hjemmesider.