- Timingen var feil

Gary McAllister satte hensynet til sine to unge sønner foran sine egne interesser, da han trakk sitt kandidatur til stillingen som reservelagsmanager i Liverpool.

I et intervju med Liverpool Echo forteller Gary McAllister i dag om hvorfor han måtte takke nei til jobben som reservelagsmanager i Liverpool etter Paco Herrera. Den tidligere midtbanestjernen møtte Rafael Benitez og Rick Parry nylig for å diskutere stillingen, men på grunn av familiære årsaker fant altså McAllister ut at han dessverre måtte trekke sitt kandidatur.

Den populære skotten kom rett og slett til den konklusjonen at han ikke er klar for nye oppgaver innen fotballen ennå, så kort tid etter at hans kone døde. Denise McAllister tapte sin lange kamp mot brystkreften i mars, bare 39 år gammel. Som far til to unge gutter som har funnet seg til rette i Midlands, så ikke McAllister noen mulighet for å flytte opp til Liverpool nå. Timingen var rett og slett ikke den beste for å flytte tilbake til Merseyside.

- Jeg ønsker å gjøre det klart at jeg ikke direkte ble tilbudt stillingen som reservelagsmanager, men vi snakket om det, sier McAllister til Liverpool Echo.

- Jeg reiste til Liverpool og møtte Rafa og Rick, og vi hadde en prat sammen om mulighetene for at jeg kunne returnere til klubben. Det er en ledig post i trenerstaben for øyeblikket, og vi diskuterte saken. Jeg må innrømme at det var en mulighet som både var spennende og fristende for meg. Under andre forutsetninger ville jeg ha tatt jobben umiddelbart, forklarer han.

- Men etter samtalene tenkte jeg over situasjonen, og det gikk opp for meg at tidspunktet ikke var riktig for familien. Så jeg fortalte Rafa at han ikke måtte vurdere meg som en kandidat for stillingen. Jeg har to unge gutter, og det er for tidlig for oss å vurdere å flytte fra Midlands så kort tid etter at Denise døde.

- Jeg har aldri møtt Rafa før, utenom at vi har hilst på hverandre et par ganger. Han var en veldig imponerende person.

McAllister ble som kjent Liverpool-spiller i 2000, og var en av de store inspirasjonskildene da laget tok sin cup-trippel i 2001. Etter to år på Anfield forlot han klubben for å bli manager i Coventry, en jobb han ga opp da hans kone ble alvorlig syk.

Til Liverpool Echo forteller McAllister at han er overveldet over all støtten han har fått fra Merseyside etter at hans kone døde.

- Jeg spilte bare for Liverpool i to år, men responsen jeg har fått fra folk i byen har vært helt fantastisk. Gjennom avisen ønsker jeg å si hvor takknemlig jeg er for støtten jeg har fått fra alle i Liverpool gjennom en meget vanskelig periode i mitt liv. Spillerne, trenerstaben og folk i ledelsen i klubben har vært vidunderlige mot meg. Jeg har også blitt fortalt at The Kop har ropt navnet mitt i noen kamper i det siste, noe som gjør meg rørt.

- Det ville ha vært fantastisk om jeg kunne komme tilbake, og jeg ble veldig opprømt bare over at jeg fikk sjansen til å diskutere noe slikt. Jeg har fortsatt ambisjoner om å returnere til fotballen en dag, og jeg krysser fingrene for at en lignende mulighet kommer igjen en gang. Dessverre er ikke tiden inne for en retur for øyeblikket, avslutter McAllister.