- Ubeleilig landslagsavbrekk

Rafael Benitez er ikke glad for at det er to uker til neste ligakamp, og synes landslagsavbrekket kommer svært ubeleilig. Han har imidlertid ikke gitt opp kampen om ligatittelen.

- Avbrekket med landskamper nå kommer på et svært ugunstig tidspunkt for oss. Men når vi starter opp igjen etter landskampene må vi sørge for å fortsette og vinne hjemmekampene våre, og samtidig starte med å gjøre det samme på bortebane, sier Rafael Benitez til liverpoolfc.tv i dag.

Liverpool-manageren nekter for at lagets tittelsjanser allerede er over, og slår fast at det er alt for tidlig i sesongen til at noen er ute av kampen om seriegullet. De kalde fakta er at det fortsatt bare er seks poeng opp til tabelltopp.

- Nå er det viktig å beholde roen og ha tro på at vi kan ta igjen det tapte. Vi kan snakke om problemene vi sliter med ute på banen, men samtidig må vi være positive og konstatere at to seire på rad vil sørge for at vi er med i tetstriden igjen.

- Jeg tror denne sesongen blir annerledes enn de foregående. Jeg tror faktisk avstanden mellom toppklubbene og de i sjiktet under har blitt mindre. Nå er det andre klubber som kan ta poeng fra toppklubbene. Det beviste Bolton mot oss i helgen, mens Aston Villa klarte uavgjort på Stamford Bridge.

- Folk spør meg om våre tittelsjanser nå. Vi må vente og se om vi kan ta tre poeng i vår neste kamp. Jeg går ikke med på at det er rotasjonen på laget som er problemet. Jeg har blitt fortalt at et av årene Manchester United vant tittelen så stilte ikke Alex Ferguson med det samme laget i noen av de 38 kampene.

Benitez innrømmer imidlertid at laget hans må bli bedre på bortebane, der man kun har tatt ett av tolv mulige poeng så langt denne sesongen.

- Vår borteform er ikke bra, men vi har møtt god motstand. Mot Chelsea spilte vi virkelig bra, mens vi hadde flest sjanser mot Everton likevel om vi slapp inn tre mål. Nå møtte vi Bolton, som er et vanskelig lag å spille mot. Selv i vår første kamp mot Sheffield United var ikke oppgaven enkel. Den første kampen etter opprykket satset de naturlig nok alt. Om vi hadde møtt dem nå, ville det kanskje ha vært annerledes, avslutter Rafa.