- Utvisningen snudde kampen

Liverpools manager legger ikke skjul på at de slet i store perioder av kampen. Rafa mente imidlertid at utvisningen av Alonso var feil og snudde kampen.

Det var i sannhet en kamp med mange ansikt på Highbury i dag. Det var de rødes 50. for sesongen, og det så også ut som om alle spillerne hadde deltatt i samtlige av dem. Trøtte og slitne spillere slet med etterdønninger er onsdagens exit av Champions League og var alt for ofte på etterskudd mot Arsenal. Forsvaret hadde uvanlig store problemer og ble utspilt gang på gang. Det skyldtes også at vi ikke maktet å kontrollere midtbanen. Raske overganger og godt angrepsspill regissert av Fabrigas og elegant utført av Henry skapte altfor ofte problemer. I løpet av de ti første minuttene av andre omgang kunne The Gunners ha punktert kampen.

I stedet klarte Liverpool å demme opp de verste angrepsbølgene og scoret en utligning ved Garcia. Trolig skulle hjemmelaget hatt frispark i forkant av scoringen. Målet snudde likevel kampen og Garcia var nær ved å score sitt mål nummer to på hel volley etter godt forarbeid av Kewell. I noen minutter så det ut som vi skulle klare å ta minst ett poeng – og i et heldig øyeblikk knipe alle tre. Utvisningen av Alonso når han falt og gled inn i Arsenalspiller var med å snu kampen. Likevel hadde vi kanskje klart å holde dem unna hvis ikke Steven Gerrards horrible tilbakespill ble snakket opp av en våken Henry – og ubarmhjertig ekspedert i mål. Omtrent slik han gjorde det for Frankrike mot England for noen år siden.

Alonso fikk kontroversielt nok to kort på seks minutter og fikk en tidlig dusj. Utvisningen avgjorde kampen mente Benitez.

Rafa Benitez var ikke i spesielt godt humør etter kampslutt og mente utvisningen snudde kampen på et viktig tidspunkt. Han mente Bennett gjorde en feil da han gav Alonso sitt andre gule på seks minutter og sendte ham av banen.

- Slik jeg så det mistet Xabi fotfeste og falt. Det var helt utrolig (med utvisningen, red anmerk) og jeg forstår det ikke. Utvisningen snudde kampen. Etter utligningen trodde jeg vi skulle vinne oppgjøret.

Om selve kampen uttalte han følgende:
- Vi spilte ikke bra i første omgang. Likevel kontrollerte vi de siste 45. Med bare 10 menn på banen ble det vanskelig. Vi gjorde en feil da de scoret vinnermålet. Steven vet det. Husk imidlertid at han har scoret 18 mål for oss denne sesongen.

- Oppgaven min nå blir å ”reparere” spillerne og vinne tre poeng mot Fulham onsdag kveld.

Henry scorer vinnermålet etter å ha plukket opp et fatalt tilbakespill av Gerrard.