- Vi fortjente bedre

Rafael Benitez reflekterer over tapet for Manchester United. Ferguson og Queiroz jublet. Gary Neville kan bli straffet.

Rafael Benitez la ikke skjul på sin skuffelse umiddelbart etter gårsdagens tap på Old Trafford, etter at Rio Ferdinand hadde avgjort kampen på overtid for vertene. Spanjolen mener at Liverpool var det laget som skapte de beste sjansene, og til liverpoolfc.tv karakteriserer han gårsdagens tap som en av de største skuffelsene i denne sesongen.

- Når du slipper inn en scoring på overtid mot dine argeste rivaler, som du kjemper om andreplassen med, blir du bare veldig skuffet. Vi kontrollerte kampen, holdt på ballen, og spilte god kontringsfotball. Når du da taper på et mål som kommer etter et frispark på overtid, blir du veldig nedstemt. Det er alltid de små detaljene som avgjør kamper, konkluderer Liverpool-manageren.

- Vi hadde målsjanser nok til å vinne kampen. Cissé hadde en stor sjanse når han sto umarkert for åpent mål. Kanskje var han overrasket over å få ballen? Jeg vet ikke hvorfor han lå på bakken i forkant av at han fikk ballen. Jeg har ikke sett TV-reprisen. Men vi må sette sjansene vi skaper. Nå får vi bare konsentrere oss om neste kamp. Jeg ser ikke på tabellen. Jeg bryr meg bare om laget mitt, og om vi har framgang.

Benitez er imidlertid ikke i tvil om at Liverpool fortjente minst ett poeng fra denne kampen i Manchester.

- Det er alltid like ille å tape. Vi forsvarte oss dårlig på det frisparket, men vi gjorde en god kamp og kontrollerte begivenhetene. Men Manchester United er et bra lag, og de gjorde det vanskelig for oss. Men vi gikk hele tiden for seieren. Jeg ble litt overrasket over at vi tapte en kamp vi kontrollerte så bra. Vi må evaluere det som skjedde.

- Jeg kan ikke si gratulerer til mine spillere, ettersom vi tapte, men de gjorde en veldig god jobb. Men når du slipper inn ett mål i sluttsekundene har du gjort en feil. Inntil da hadde vi gjort det meste riktig med tanke på å få med oss det ene poenget. I de siste 10 minuttene sendte United flere spillere fremover, men vi skapte sjanser på kontringer og Sinama-Pongolle fant rom å boltre seg i.

Liverpool tapte dermed ytterligere terreng til Chelsea, men dette tenker ikke manageren så mye på.

- Jeg tenker ikke på ligamesterskapet. Jeg er skuffet over å ha tapt for en av våre største rivaler, men du kan ikke forandre på resultatet nå.

Liverpool er nå på tredjeplass, fire poeng bak Manchester United, med to kamper til gode.

- Vi vet at vi har de kampene til gode. Vi må bare fortsette i samme spor, uttaler Benitez.

- Jeg vet ikke om det var et korrekt idømt frispark for Manchester United. Slikt er opp til dommeren. Av og til forstår jeg ikke hans avgjørelser, uttaler spanjolen om situasjonen der Mike Riley mente at Steve Finnan hadde holdt igjen Patrice Evra.

Ferguson og Queiroz mente United fortjente seieren.
United-manager Alex Ferguson var imidlertid ikke i tvil om at Riley hadde tatt en riktig avgjørelse.

- Jeg mener TV-bildene helt klart viser at Evra ble holdt igjen, men etter å ha tapt på overtid vil Liverpool selvfølgelig være misfornøyde. De hadde ingen mulighet til å komme tilbake igjen etter scoringen. Våre store lag for noen år tilbake hadde mange sene scoringer av den typen. Det er flott at vi gjør slike ting igjen.

- Det er alltid nerve og press på spillerne i disse kampene, og historien mellom Manchester United og Liverpool bidrar til tette og jevne kamper. Mye skyldes forventningene og kravene som blir stilt til aktørene. Denne klubben handler om å vinne, og når Ryan Giggs begynte å få fart på beina i de siste 20 minuttene følte jeg at vi var de mest sannsynlige vinnerne, la United-manageren til.

- Når du vinner med en så sen scoring er det en flott følelse. Liverpool er veldig vanskelige å spille mot. Et veldig sterkt lag. Men vi besitter også litt kvalitet, og etter vår gode avslutning fortjente vi seieren. Vi ble tvunget til å gjøre forandringer da John O’Shea måtte kaste inn håndkledet på grunn av en ribbensskade, og vi visste ikke helt hva si skulle gjøre med Wayne Rooney. Vi valgte å bruke tre på topp, og det betalte seg, mente Ferguson.

Hans assistent, Carlos Queiroz, mente også at det hadde vært en jevn og vanskelig kamp for begge lag.

- Vi jobbet hardt som lag, og spilte hele kampen med en tanke i hodet. Å gjøre ett mål, og samtidig nekte Liverpool å score. Begge lag holdt seg til sine systemer i første omgang, men etter pause åpnet kampen seg opp. Dersom vi ikke hadde tatt sjanser ville det ha vært umulig å gjøre mål. Spillerne visste vi måtte fremover på banen og skape rom, samtidig som vi sendte ballen inn bak Liverpools forsvarsrekke.

- Vi vet det så ut som vi lot dem kontrollere kampen. Vi lot dem gjøre det, for å skape rom til å kontre i. Det var om å gjøre å finne de rette øyeblikkene når Liverpool blottla seg. Jeg synes det fungerte, og mot slutten skapte vi muligheter. Vår scoring kom i siste spilleminutt, og vi hadde en stor sjanse like før det også. Planen virket, og vi spilte bra og fortjente seieren, mente Queiroz.

Neville kan bli straffet
Etter at dommer Mike Riley blåste i fløyta for kampslutt løp United-kaptein Gary Neville 50 meter bort til Liverpool-supporterne og provoserte dem med obskøne gester og ved å kysse klubbmerket på trøya si. Det antydes nå i flere aviser at episoden vil bli etterforsket av FA.

United-kapteinens bror, Evertons Phil Neville, forsvarte imidlertid denne oppførselen på Sky Sports. Kritikerne hevder at Gary Neville satte sinnene i kok på tribunene, og enkelte supportere måtte holdes tilbake av politiet. Yngstebror Neville mener imidlertid at dette er en storm i et vannglass.

- Min bror feirer alltid på den måten når vi slår Liverpool. Det betyr mye for han, og folk burde bare se mellom fingrene med det, uttalte Phil Neville.