- Vi kan lære av utvisningen

Viktig å kunne bevare roen og selvbeherskelsen, mener Rafa, og roser Garcia, Kewell og Crouch. Ikke sliten kaptein. Stadig forbedringspotensial i laget. Carson imponerer hos «uglene».

Rafael Benítez tror at Steven Gerrards utvisning etter 18 minutter mot Everton kan være til nytte når Liverpool møter Chelsea i semifinalen i FA-cupen.
- For meg er det viktigste fra lørdag å si: ”Ok. Dette er en situasjon vi kan lære av med henblikk på fremtiden.” Kanskje det er godt å si til spillerne etter kampen vi har vunnet : ”Vær forsiktige. Slike feil kan ødelegge for dere.”

- Hvis vi spiller i FA-cupen for eksempel, som avgjøres over én kamp, vet vi at vi må bevare roen og selvbeherskelsen.

- Vi snakket om det før kampen at vi måtte bruke hodet og hjertet, men noen ganger er det ikke lett.

- Det første gule korte var en feil. Den andre hendelsen kom altfor tett etter, men vi kan lære av disse tingene for fremtiden – for viktige kamper.

Utvisningen kommer kun kort tid etter at Steven Gerrard ga Thierry Henry en målgivende på Highbury. Benítez avviser imidlertid at dette er tegn på at kapteinen begynner å bli sliten etter 48 kamper for Liverpool denne sesongen
- Nei, jeg tror ikke at Steven er sliten eller er mentalt utbrent. Han gjorde bare en feil. Han fikk et gult kort og laget hans var under press og han forsøkte å takle.

Benítez hyller også Peter Crouch, Luis Garcia og Harry Kewell for deres matchvinnende bidrag mot Everton.
- Jeg var spesielt fornøyd ved kampslutt fordi det var en vanskelig kamp og fordi det var et derby, som er så viktig for supporterne. Laget jobbet virkelig hardt etter at kapteinen ble utvist, og vi gjorde mange ting som hjalp oss til å vinne kampen.

- Luis forstod at vi måtte spille 4-4-1 og selvmålet mot slutten av 1.omgang var virkelig bra for oss. I pausen snakket vi om hvordan vi skulle spille med 10 spillere, bruke Peter Crouch, og vi scoret det andre målet veldig tidlig, noe som var mye bedre for oss. Vi fortsatte med samme plan, samme idé og vi kontrollerte kampen.

- I dette tilfellet hadde vi Crouch, Luis og Harry som forsøkte å gå fremover. De spilte en fantastisk kamp i angrep.

- Man må bruke hjernen, beholde roen og analysere spillerne, men i dette tilfellet var det viktig i derbyet å gå ut og si takk til supporterne.

Dersom Benítez skulle få velge mellom James Beattie eller Peter Crouch til den engelske landslagstroppen, synes spanjolen valget blir enkelt.
- Jeg må støtte Peter. Jeg ønsker ikke å snakke om andre lags spillere, men for meg er Peter en spiller som alltid kan gi deg noe annet. Han er en spiller som er god i lufta og god til å holde på ballen. Hvis jeg var manageren, ville jeg alltid ha Peter Crouch som plan B.

Benítez er også tydelig på at de røde fortsatt har et stykke å gå.
- Jeg har snakket om ulike posisjoner i halvannet år, men jeg har den samme ideen. Vi trenger fremdeles å forbedre oss på enkelte områder. Men nå kan du se at spillerne lærer. De forstår meg mye bedre og vi er nærmere hva jeg ønsker.

- Hvor nærme? Man kan alltid forbedre seg og jeg sier alltid at vi har andre muligheter. Med ulike spillere kan man kanskje gjøre ulike ting. Men det viktigste i denne kampen var å se laget med ti spillere og de visste hva de skulle gjøre.

Carson imponerer hos “uglene”
Scott Carson ble utlånt til Sheffield Wednesday for én måned den 10.mars, og lørdag vartet keeperen opp med spill i kategorien man-of-match da Wolverhampton ble beseiret 3-1 på Molineux.
- Lee Bullen sto fantastisk i buret for et par uker siden, men jeg er ikke sikker på at han hadde reddet et par av disse mot Wolves, uttaler Wednesday-manager Paul Sturrock.

- Vi har ventet lenge på Scott. Jeg var på jakt etter ham i tre måneder da Liverpool var involvert i Europa. Men nå vet vi at han er en type vi trenger her i Sheffield Wednesday. På begynnelsen av sesongen kunne vi ikke gå for spillere av hans kaliber.

Sturrock kan også avsløre at Liverpool har fått med en klausul i leiekontrakten, som gjør at Carson kan tilbakekalles dersom de røde får skade på enten Reina eller Dudek.
- Han kan tilbakekalles på 24-timers varsel. Jeg håper ikke at Liverpool har noen skadeproblem og at keeperne deres forblir skadefrie.