- Vi må gjøre mer

Benitez mener at LFC har blitt bedre de siste ukene, men at man har noe å gå på offensivt og at flere må følge lederne Gerrard, Carragher og Alonso. Sistnevnte er spilleklar til Wigan.

Liverpool har i de siste fire ligakampene mot Arsenal, Middlesbrough, Manchester City og Portsmouth scoret kun et mål, da Steven Gerrard banket ballen inn fra kanten av straffefeltet mot City.  Ikke minst flankespillerne har vært svake, og Rafa Benitez har nå vært sjelesørger for Luis Garcia og Jermaine Pennant i tillegg til at han oppfordrer flere til å følge etter lederne Gerrard, Carragher og Alonso.  Sistnevnte vil være spilleklar til morgendagens kamp mot Wigan.  Manageren hevder likevel at man er på rett spor.

- Jermaine Pennant og Luis Garcia er dyktige spillere og de behøver å vise det på riktig sted til riktig tid, sier Rafa til Liverpool Echo.

- Jeg ønsker ikke at det skal bli slik at de ikke ønsker å ha ballen, siden du da vil spille med en mann mindre.  Nå må jeg sørge for å gi dem selvtillit.  Jeg har fortalt Pennant at han må få mer selvtillit.  Vår jobb er å løfte spillerne til det nivået de skal være på, og jeg snakker med dem individuelt og i grupper.  Når du vinner behøver du ikke å si mye, men når du har problemer da må du jobbe hardere.

- Alle spillerne må forstå hva det innebærer å være profesjonell.  Vi er alle heldige som får lov til å gjøre det vi ønsker og tjener store penger på det.  Liverpool er en klubb med lidenskap og historie.  For øyeblikket har vi ikke like mye penger som enkelte andre, men vi må vise mer for å kunne være i toppen.

- Jeg var heldig i Valencia som hadde spillere som Pellegrino, Ayala og Canizares, som var mentalt sterke og alltid stod fram som fightere.  De var vinnere.  Hvis de gjorde en feil, ville de neste dag jobbe enda hardere for å bli bedre.

- Det er en slik innstilling jeg ønsker her, og jeg kan se mye av det i våre spillere.  Vi har spillere som Gerrard, Carra og Xabi, som viser det samme, og vi har en god sentrallinje i vårt lag.

- Hvis du kjøper spillere og 75% av dem blir en suksess, da har du gjort det bra.  Det er imidlertid vanskelig siden andre har mer penger og kan betale mer.

- Vi mangler litt.  Det var en stor forskjell på oss og andre for noen år siden, og det er fortsatt en forskjell.  Vi kan likevel oppnå ting hvis vi jobber videre.  Hvis vi gjør feil må vi begynne på nytt, men verdien av våre spillere er mye større enn tidligere.  Det er ikke umulig for oss å kjempe i toppen i fremtiden, men det er vanskelig og vi vet vi må gjøre flere forandringer.

- Folk sier at vi har hatt en forferdelig sesong, men vi er nå nærmere tredjeplassen og må tenke positivt på fremtiden.  Vi kunne ha slått Portsmouth, og det ville å utgjort en stor forskjell.  Du må imidlertid se på helheten.

- På de ti siste kampene har vi vunnet syv, spilt to uavgjort og tapt en kamp.  Vi er sterkere defensivt og vi er mer stabile, og noen spillere er i bedre form.

- Det sier seg selv at vi må gjøre mer for å forandre kamper, og det er klart av vi må gjøre mer i angrep og vise mer bevegelse.  Vi må skape større sjanser, men etter de siste kampene er vi nærmere fjerdeplassen enn vi var tidligere.

- Lag kommer nå til Anfield for å forsvare seg og være avventende.  I begynnelsen ga vi slike lag to sjanser i hver kamp, nå gir vi dem ingen.  Samtidig må skape mer framover.

Manageren oppfordrer også flere til å følge kapteinen Steven Gerrard, som har vist gode takter i de siste kampene.

- Jeg er spesielt fornøyd med Steven Gerrard, som bærer de andre framover for øyeblikket og er en leder, bekrefter Benitez.

- Han tar ansvar.  Tidigere i sesongen sa folk at han ikke var på sitt bese, men nå spiller han meget bra.

- Med spillere som Gerrard, Carra og Xabi, vet jeg at de vil lede de andre spillere og føre oss i riktig retning.

Manageren forventer også at Xabi Alonso blir spilleklar til morgendagens kamp mot Wigan.

- Xabi er bedre, sier Rafa.  - Det ville ha vært en risk å benyttet ham på onsdag, men han har trent mer og er nå ok.  Jeg tror han er klar til lørdag.

- Carra hadde en god kamp mot Portsmouth, men det var uvant for ham å spille på midtbanen.  Det er klart at pasningspillet til Xabi er viktig for laget.