- Vi ønsker å unngå CL-kvalifisering

Hamann mener Portsmouth-kampen er like viktig som cupfinalen. Viktig at Liverpool gjør sin del av jobben. Tyskeren reflekterer over ligasesongen. Anstendig med 3.plass.

Dietmar Hamann mener at Liverpools siste Premier League-kamp for sesongen mot Portsmouth er minst like viktig som cupfinalen helgen etter.

Seier for de røde på Fratton Park, kombinert med uavgjort eller tap for Manchester United hjemme mot Charlton, fører til at Benítez & Co snapper 2.plassen fra Old Trafford-rivalene, og dermed sikrer direkte adgang til gruppespillet i Champions League neste sesong.

Dietmar Hamann har tro på at Liverpool kan ta igjen de ”røde djevlene” på siste spilledag.
- Å ta 2.plassen er et hovedmål for oss og vi tror virkelig vi har muligheter til det. Vi ønsker å unngå kvalifisering til Champions League fordi vi vet hvor gode lag som kan finnes i trekningen og hvor vanskelig det kan være å avansere. Derfor er helgens kamp mot Portsmouth like viktig for oss som cupfinalen.

- Det virket ikke som vi hadde sjansen til å ta 2.plassen for et par uker siden da United hadde flere poeng enn oss og kamper til gode. Men de har uventet avgitt poeng i det siste, og vi har nå sjansen igjen fordi vi vinner alle kampene våre. Vi vet at vi må vinne på søndag og så får vi se hva som skjer. Uavgjort er ikke godt nok for oss, så vi må gå for tre poeng.

- Det blir kanskje lettere for oss fordi Portsmouth har berget plassen. Harry Redknapp har gjort en god jobb som har unngått nedrykk. De har nå nådd hovedmålet. Hvis de måtte ha poeng for å klare seg, ville det ikke være en selvfølge at vi kunne dra dit og vinne. Fratton Park er aldri en enkel bane å spille på. Det kan bli enklere nå som de ikke behøver å vinne, men man kan aldri være sikker.

- Det viktigste for oss er at vi gjør jobben vår. Hvis Manchester United vinner, så er det ingenting vi kan gjøre med det. Da havner vi på 3.plass, men vi ønsker ikke å forlate gressmatte med tap for så å høre at de også har tapt.

Liverpool kan nå 82 poeng denne sesongen, noe som vil være klubbrekord i Premier League. Likevel kan altså de helrøde kun havne på 3.plass.
- Hvis vi havner på 3.plass, vil jeg si at det har vært en anstendig sesong, men ikke enestående. Vi hadde ingen god start og det å komme på 3.plass bak Chelsea og manchester united vil ikke være en stor skuffelse.

- Vår sluttpoengsum ville ha vært godt nok til å vinne ligaen i andre sesongen, men det vi har oppnådd i år vil gi oss noe å bygge videre på til neste sesong.

- Vi har hatt to gode perioder denne sesongen hvor vi har vunnet mange kamper på rad. Så hvis vi nå havner utenfor de to beste etter slike kamprekker, så vil det være veldig skuffende. Men det forteller oss at vi ikke har gjort det så bra som vi kunne i de øvrige kampene. Det er der vi må forbedre oss neste år. For å vinne ligaen må vi være stabile i 10 måneder og i 38 kamper. Manageren vil hente inn nye spille og forbedre troppen. Jeg er sikker på at vi kommer nærmere neste år og at vi kan være i stand til å utfordre helt i toppen.