- Vi ser fremover

Luis Garcia forsikrer at at alle ser fremover, og at stemningen fortsatt er god i garderoben trass i tapene for Manchester United og Chelsea. Spisskrise i Wigan. Charlton-kampen på pub.

I et intervju med liverpoolfc.tv i dag, sier Luis Garcia at stemningen i garderoben slett ikke er så depressiv som mange vil ha det til etter tapene for Chelsea og Manchester United.

- Jeg tror alle ser fremover, og tenker på hvordan vi kan bli bedre. Dersom alle spillerne prøver å forbedre sitt spill, vil laget dra nytte av det. For 18 måneder siden var vi en gjeng spillere som ble kastet inn i samme garderobe. I løpet av disse månedene har vi blitt veldig knyttet sammen, og det er derfor vi har prestert bedre denne sesongen. Vi har fortsatt to kamper til gode, og tar vi vare på dem kan vi komme a poeng med Manchester United, sier den lille spanjolen.

- Det blir vanskelig å ta igjen Chelsea nå, men målet vårt ved starten av sesongen var å forbedre våre resultater fra i fjor. Nå må vi konsentrere oss om vårt eget spill og våre egne resultater i månedene frem til sesongslutt, og ikke bekymre oss for de andre lagene. Klarer vi det, burde det holde til å redusere avstanden til Chelsea fra i fjor, noe som demonstrerer fremgang, legger han til.

Spisskrise i Wigan
Nå foregriper vi begivenhetenes gang en smule, og hopper bukk over Charlton-kampen. Det har nemlig kommet frem at helgens motstander, Wigan, har større spissproblemer foran møtet med Liverpool enn de fleste røde hadde drømt om. Det er vel relativt velkjent at Jason Roberts må stå over kampen på grunn av det røde kortet han pådro seg mot Everton, mens Neil Mellor ikke slipper til fordi han er utlånt fra nettopp Liverpool.

Men i tillegg til dette vil Henri Camara fortsatt være involvert i Afrika-mesterskapet, Lee McCulloch sliter med dobbeltsidig brokk og David Connolly blir ikke klar av en hamstring-skade. Det betyr at Wigan må stille med den offensive midtbanespilleren Andreas Johansson på topp. Trolig vil han få med seg den nyinnkjøpte midtbanespilleren Paul Scharner i angrepet. Østerrikeren er mest kjent for sin oppofrende innsats på Branns midtbane her hjemme.

Trass i at Paul Jewell ikke har en eneste skadefri spiss i troppen, er det nemlig ventet at han vil tviholde på sin 4-4-2 formasjon.

- Vi har ikke en eneste spiss tilgjengelig til vår neste kamp mot Liverpool. Vi har prøvd et annet system som jeg egentlig ikke liker. Vi prøvde fem på midtbanen, og jeg har slått fast at det ikke passer oss, uttaler Wigan-manager Jewell om saken.

Puber viser Charlton-kampen
Vi har i kveld fått bekreftet at både Andys Pub, Bohemen og Tøyen Sportspub viser Liverpools bortekamp mot Charlton ”live” i morgen kveld. I tillegg til disse tre Oslo-pubene, har vi også fått melding om at Wembley Sportsbar i Haugesund viser kampen. Det samme gjelder Three Lions i Trondheim og Uptown i Kristiansand.