- Vi vil takle presset

Rafael Benitez tror hans spillere vil levere varene i Kiev i kveld, og sørge for at Liverpool blir å finne i Champions League. Innsamlingsaksjon for Michael Shields på Anfield.

Rafael Benitez tror hans spillere vil takle presset i kveldens kamp mot Maccabi Haifa i Kiev, og at han dermed kan lose sitt mannskap til gruppespillet i Champions League.

- Maccabi Haifa har gjort en god jobb så langt. De har gode spillere og en god manager. Vi starter kampen 11 mot 11, men dette vil bli en helt annerledes kamp enn den vi hadde mot Sheffield United på lørdag. Dette er en helt annen turnering, og vi kommer også til å stille med et annerledes lag. Jeg vil snakke med mine spillere om hva vi trenger å forbedre, og dersom jeg ser noen svakheter i Maccabi-laget vil jeg prøve å utnytte dem, sier manageren til liverpoolfc.tv.

- Det er viktig for alle klubber å nå gruppespillet i Champions League. Det er viktig finansielt sett, og vi vil prøve å yte vårt beste. Vi møter et godt lag, og det er viktig å vinne både for selvtilliten vår, for supporterne og for klubben.

- Dette vil bli en helt annen type kamp enn den første vi hadde mot Maccabi. Dette er ”hjemmekampen” deres, og de vil spille annerledes. På Anfield satset de på kontringer, og det gjorde de bra. Men nå må de angripe, og det vil bli annerledes. På Anfield fant de rom bak vår forsvarsrekke, men nå må de angripe ved presse høyere og bruke flankene.

- Nivået har blitt så jevnt i dagens fotball, at en liten feil kan utgjøre en enorm forskjell. Mot Sheffield United ga vi bort et frispark, og de gjorde mål. Det samme kan skje i Champions League. Dersom vi slipper inn ett mål, må vi også score igjen. Dersom vi ikke slipper inn mål, har vi vunnet. Det skulle illustrere hvor kostbar en feil kan være, avslutter Benitez.

Innsamling for Michael Shields
Liverpool FC melder at det vil være en offisiell innsamlingsaksjon for den fengslede Liverpool-supporteren Michael Shields i forbindelse med lørdagens hjemmekamp mot West Ham på Anfield. Innsamlingsbøsser vil være plassert flere forskjellige steder rundt om på stadion.

19-åringen ble arrestert i Bulgaria i mai 2005, i etterkant av Champions League-triumfen i Istanbul, for en forbrytelse han insisterer på at han ikke har begått. Selv om en annen mann senere har tilstått forbrytelsen, sitter Michael fortsatt fengslet i Bulgaria.