Ablett glad for å være tilbake på Melwood

Han gikk fra Liverpool til Everton som spiller. Nå krysser han Stanley Park motsatt vei som trener. Gary Ablett er glad for å være tilbake på Melwood igjen.

Liverpools nye reservelagtrener Gary Ablett er på plass på Melwood, og i full sving med trenergjerningen. Til liverpoolfc.tv forteller han om hvordan han fikk jobben.

- Alt skjedde egentlig ganske raskt. Det er bare 5-6 uker siden den første kontakten med Liverpool, og jeg er glad dette ble noe av, sier den ferske reservelagstreneren som altså erstatter Paco Herrera (bildet).

Han skal samarbeide tett med Hugh McAuley, akkurat som Herrera gjorde i fjor.

- Jeg fikk først høre om jobben da Gary McAllister ikke kunne ta stillingen av familiehensyn. Jeg visste at Benitez var på utikk etter noen med bakgrunn i klubben, gjerne en tidligere spiller, som visste hva denne klubben betyr for folk. Jeg tenkte at det ikke ville skade å sende inn en søknad, og et par dager senere tok Rafa kontakt med meg og spurte om jeg ville komme til et intervju. Jeg ble intervjuet i en time, og han grillet meg skikkelig med taktikk-tavla for å sjekke om jeg visste hva jeg drev med. Det var egentlig ganske fascinerende, om jeg skal være ærlig. Deretter gikk det et par uker før jeg fikk en telefon der jeg ble spurt om å komme og planlegge sesongen sammen med Rafa. Jeg lagde da en plan for de unge spillerne. Noen dager senere ble jeg bedt om å møte på Melwood igjen, og ble da fortalt at jobben var min.

- Jeg vet at mye "større navn" enn jeg søkte på jobben, men kanskje bakgrunnen min der jeg hadde jobbet 3-4 år med unge spillere i Everton ble avgjørende, undres Ablett, som nå ser frem til å lære mye av samarbeidet med Benitez.

- Entusiasmen til manageren, og også Pako og Hughie, skinner igjennom. Jeg har kommet hit for å gjøre en jobb, og jeg vet jeg må gjøre den jobben bra. Den første dagen tilbake på Melwood nå denne uken var omtrent som første skoledag. Jeg klarte nesten ikke å sove natten før. Det var fint å få møte alle sammen, og spesielt spillerne. De yngre spillerne kommer ikke tilbake før i neste uke, men manageren har likevel hentet inn noen av dem for å samle en stor nok tropp til å drive kvalitetstrening. Men jobben starter vel i realiteten ikke før i neste uke for meg, når alle de unge spillerne er tilbake.

Gary Ablett har nå krysset Stanley Park begge veier. Fra Liverpool til Everton som spiller, og fra Everton til Liverpool som trener. Han er også den eneste spilleren som har vunnet en FA-cupmedalje med begge klubber.