Agger ble overrasket over tempoet

Det høye tempoet i Premier League kom som et sjokk på Daniel Agger. Liverpool U18 spiller toppkamp mot Blackburn i morgen.

Danske Daniel Agger fikk sin lenge etterlengtede Liverpool-debut mot Birmingham, men endte opp med å bli overrasket over det høye tempoet i kampen. Nå innrømmer den lange midtstopperen at han må forbedre fysikken sin dersom han skal kunne klare å håndtere livet i Premier League.

Den unge stopperen fikk en tøff debut, der han stadig ble utfordret av Emile Heskey og Chris Sutton. Og selv om han gradvis ble bedre etter en nervøs start, hersker det ikke tvil hos dansken selv om at han må forbedre flere sider av sitt spill.

- Jeg føler at fysikken min ikke er så god som jeg skulle ønske. Det er en stor nivåforskjell mellom Brøndby og Liverpool. Hadde det ikke vært det, ville jeg ha forblitt i Brøndby. Jeg har trent mye styrke i løpet av min karriere, og det vil jeg fortsette med her. Heskey og Sutton er svære karer, med mye fysisk styrke, og tempoet i kampen var utrolig høyt, uttaler Agger til Liverpool Daily Post i dag.

- Spillet går så fort at det ikke er rom for pauser. Du får aldri hvilt deg, legger han til.

Manager Benitez var imidlertid tålelig fornøyd med debutanten.

- Agger spilte bra. Han hadde problemer med Heskey i begynnelsen av kampen, men etterhvert spilte han bra og vant mye i lufta.

Agger fikk også en forsmak på hva som er i vente i engelsk fotball, da han ble taklet så stygt av Damien Johnson at Birmingham-spilleren ble sendt rett i garderoben av dommer Rennie. Heldigvis klarte dansken å fortsette kampen etter litt behandling.

- Foten min er litt hoven etter taklingen, og det gjorde vondt med det samme. Men jeg så aldri at han fikk det røde kortet. Jeg trodde han hadde fått gult, og det var først i pausen jeg fant ut at han hadde blitt utvist, forteller Agger.

- Det var ingen perfekt debut, da vi skulle ha vunnet kampen. Da ville det ha vært perfekt. Vi hadde sjansene, men gjorde ikke mål på dem.

Robbie Fowlers hjemkomst gjorde også inntrykk på dansken.

- Det er veldig vanskelig å beskrive følelsen for noen som ikke har opplevd å spille for Liverpool på Anfield selv. Å gå ut på banen mens 40 000 mennesker synger ”You’ll Never Walk Alone” var en storartet opplevelse. Jeg kommer aldri til å glemme det, avslutter Agger.

Fokus på ligaen for U18
Liverpools juniorlag har gjort det storartet i cupen de siste ukene, men nå må U18-spillerne omstille seg til ligaspill igjen etter den fine 3-0 seieren over Burnley på mandag. I morgen er det nemlig duket for toppkamp mot Blackburn på akademiet. Avspark er klokken 12.00 norsk tid.

Trener John Owens håper at hans mannskap vil ta med seg den gode følelsen fra cupspillet, når førsteplassen i serien nå står på spill. Liverpool liker på fjerdeplass før kampen, men er bare tre poeng bak ledende Manchester United og har i tillegg en kamp til gode. Morgendagens motstander ligger på andreplass, to poeng foran de røde. Liverpool tapte bortekampen mot Blackburn med 1-0 i november.

- Spillerne som ikke fikk være med i troppen til Burnley-kampen vil nok prøve å benytte denne anledningen til å spille seg inn i troppen til kvartfinale-kampen mot Carlisle, tror trener Owens.

- Ting kan forandre seg mye på grunn av skader og form. Vi håper at cupen gir spillerne ekstra motivasjon til å gjøre det bra i ligaen også, og at vi starter med det mot Blackburn. Det er en veldig jevn liga. Vi spilte jevnt med Blackburn da vi tapte 1-0 i høst. En defensiv feil kostet oss dyrt i den kampen. Men det var den type kvalitet du ønsker i spillet, og nå ser vi frem til en ny utfordring mot de blå-hvite, legger han til.

Med en tropp på 24 spillere har Owens en mulighet til å bruke to vidt forskjellige lag i serien og cupen.

- Folk som ikke fikk spille mot Burnley vil få spilletid mot Blackburn. Men vi mangler forsvarere, så Robbie Threlfall og Stephen Darby vill måtte spille i denne kampen også. I de andre posisjonene vil vi prøve å rotere troppen.

Paul Lancaster kan få sin første kamp mellom stengene på over to måneder i morgen, etter å ha returnert fra sin kneskade. Owens håper også at forsvarer Calum Woods er spilleklar igjen etter sin ankelskade.