Agger må ha ny legetest

Det har oppstått problemer med den medisinske testen til Daniel Agger. Legene er bekymret for danskens skadde kne, og han må gjennom nye og grundigere tester.

Etter all sannsynlighet blir Daniel Agger den dyreste spiller som har blitt solgt fra en dansk klubb noensinne, men både Agger selv, Liverpool, Brøndby, og ikke minst supporterne, settes nå ytterligere på pinebenken.

I følge den danske avisen B.T. skal det nemlig ha oppstått uventede problemer da 21-åringen gjennomførte den medisinske testen på Melwood i går. Liverpools klubbleger skal være en smule bekymret for midtstopperens ene kne. Det var i dette kneet at Agger pådro seg en leddbåndsskade som holdt han ute av spill i tre måneder mot slutten av fjoråret. Det var under en treningsøkt med Brøndby i september at skaden oppstod. Også i ungdomstiden skal dette kneet ha plaget dansken.

Agger gjennomgikk altså den obligatoriske legesjekken i går, men må nå undersøkes ennå en gang. Liverpools legeteam vil foreta en ny og grundigere medisinsk test i dag, da de røde ikke akter å bruke £5.8M på en spiller som kan vise seg å være fotballinvalid.

Dermed er det alt som tyder på at denne overgangen i det minste vil trekke ut i tid, og selv om Agger skulle bestå dagens test, vil muligens overgangen nå ikke offentliggjøres før over helgen. Brøndby er som kjent et børsnotert selskap, og derfor må de rette instanser underrettes før en overgang kan bekreftes for massene.

Det er for øvrig ventet at Agger vil få forelagt en kontrakt på fire og et halvt år, med en ukelønn på £20 000 dersom han nå kommer helskinnet gjennom denne andre legesjekken.

Olsen håper overgangen går i orden
En som håper at Agger nå består den nye legetesten er Danmarks landslagssjef Morten Olsen. Han har uttalt seg i positive vendinger om Aggers overgang til Liverpool, og mener at spilleren er god nok til å gjøre seg fordelaktig bemerket i Premier League.

- Daniel Agger er full av selvtillit for tiden. Han har fortsatt mye å lære, men han har den rette mentaliteten, og dersom han går til Liverpool kan jeg bare si at man får en klassespiller på Anfield, sier Olsen.

- Men Daniel må få minst 25 kamper på en sesong skal han utvikle seg som spiller. Han er bare 21 år, men han er ikke en spiller for reservebenken, advarer landslagssjefen.

- Selvsagt må han akseptere at han ikke kan spille for førstelaget til Liverpool i alle kamper, men jeg er sikker på at han vil vise sin klasse også i Liverpool. Dette er en god overgang for Daniel og for det danske landslaget, fordi Premier League er en liga i toppklassen, avslutter Olsen.