Alonso og Hyypiä er høyaktuelle

Xabi Alonso og Sami Hyypiä går trolig rett inn i startoppstillingen mot Newcastle. Mike Riley dømmer på St. James' Park.

Flere kilder innen britisk presse antyder i dag at Xabi Alonso og Sami Hyypiä kommer til å gå rett inn i startoppstillingen mot Newcastle, etter å ha stått over Fulham-kampen av uliike grunner. Vi tror ikke de tar mye feil.

Alonso returnerer etter sin suspensjon på grunn av utvisningen mot Arsenal, mens Hyypiä trengte å hvile sin hamstring etter å ha konstatert at han ikke var 100% restituert etter kampen på Highbury.

John Arne Riise vil fortsatt måtte stå over på grunn av sin lyskeskade, noe som betyr at Stephen Warnock eller Djimi Traore igjen bekler venstrebacken.

Fremover på banen lider nok Benitez nå i større grad valgets kvaler, etter at tre av spissene fant veien til nettmaskene mot Fulham. Dilemmaet består i hvilke to han skal velge fra start av på St. James’ Park av kvartetten Fowler, Crouch, Morientes og Cissé. Vi tipper Fowler er selvskreven ettersom han ikke er spilleberettiget i neste kamp mot Birmingham. Signalene tyder så langt på at Crouch vil vinne drakampen om den andre spissplassen.

Forrige helgs tap for Manchester United var Newcastles første nederlag etter at Graeme Souness ble sparket som manager på Tyneside. ”Skjærene” har tapt bare en av de siste seks hjemmekampene mot Liverpool, og er også i god form med fire seire på sine seks siste ligakamper.

Forsvarerne Titus Bramble og Craig Moore ser ut til å bli inkludert i Newcastle-troppen etter hamstring-skader, men kampen ser ut til å komme for tidlig for brokkopererte Stephen Carr. Ellers mangler Newcastle Michael Owen og Steven Taylor med langtidsskader.

Riley dømmer
Mike Riley fra West Yorkshire dømmer søndagens oppgjør i Newcastle. 41-åringen har bare dømt Liverpool en gang tidligere denne sesongen, i 1-0 tapet på Old Trafford. Han har imidlertid dømt Newcastle tre ganger, selv om dette blir hans første kamp på St. James’ Park denne sesongen. De tre bortekampene som Riley har dømt har faktisk Newcastle vunnet. 3-0 i Blackburn, 2-1 mot Aston Villa og 2-0 mot Cheltenham i FA-cupen. Newcastle er også ubeseiret på hjemmebane de siste 6 årene med Riley som dommer!