Alonso ser frem til søndag

Xabi Alonso mener at storkampen mot Manchester United på Old Trafford blir viktigere enn til vanlig. Spanjolen har stor tro på et godt resultat.

Xabi Alonso mener at Liverpools oppgjør mot Manchester United i helgen nå er enda viktigere enn til vanlig, ettersom lagene kniver om andreplassen i Premier League. Tre poeng på Old Trafford vil gjøre at Merseyside-klubben passerer sine rivaler på tabellen.

Alonso er fullt klar over at Liverpool står foran en tøff oppgave i møte med Alex Ferguson sine menn, men han har stor tro på at de røde kan fortsette sin gode kamprekke.

- Vi vet hva denne kampen betyr. Det er som et lokalderby, og det er en kamp alle ser frem til. Dette er alltid en stor begivenhet, men nå mener jeg kampen er enda viktigere enn til vanlig. Vi vet vi kan vinne og dermed være to poeng foran dem på tabellen etter helgen, og i tillegg vil vi ha to kamper til gode. Dette ville ha vært en flott posisjon for oss å befunnet seg i, sier spanjolen drømmende.

- Vi vet dog at oppgaven blir vanskelig, fordi United har et stort lag med store spillere, og de har fordelen av hjemmebane. Med Nistelrooy og Rooney på topp er de farlige, så vi må være forsiktige. Det er alltid vanskelig å vinne de største kampene, men vi reiser til Manchester med selvtillit, forkynner han til liverpoolfc.tv.

- Vi gjør det mye bedre på bortebane denne sesongen, og det er derfor vi har sjansen til å få et godt resultat på Old Trafford. Vi er mer solide og kompakte, og oppnår stabile resultater. Dersom vi gjør ting skikkelig i løpet av en kamp, vil vi ha sjanser til å vinne kampen, slår han fast.

Dersom Liverpool skulle vinne mot Manchester United i helgen, insisterer Alonso likevel på at det fortsatt gjenstår mye hard jobbing før man oppnår sine mål for sesongen.

- Ligaen er en maraton, og det er fortsatt mye fotball som skal spilles før sesongslutt. Etter at vi har spilt mot Manchester United har vi tatt 21 steg på veien i ligaen, og har 17 igjen. I fotball kan alt skje. Vi trenger ikke å prate om å ta igjen Chelsea for øyeblikket. Vi må sørge for at vi vinner våre egne kamper først. Chelsea er et godt lag som har en utrolig statistikk de siste 20 kampene. Jeg har vanskelig for å se at de avgir så alt for mange poeng, men du vet som sagt aldri.

- Vi har vunnet mange kamper de siste par månedene, og det kan være frustrerende å se at forspranget da ikke blir vesentlig redusert. Men som jeg sa, vi må konsentrere oss om oss selv, og sørge for at vi oppnår de riktige resultatene. Vi står foran en viktig periode i sesongen nå, fordi vi skal møte de fleste andre topplagene i løpet av de neste fire til seks ukene. Dersom vi oppnår gode resultater i denne perioden, skulle vi ligge godt an.

- Vi oppnådde et godt resultat mot Tottenham. De er et godt lag, og selv om vi ikke spilte opp mot vårt beste, så gjorde vi likevel nok til å ta alle tre poengene. Nå står vi foran en ny tøff test i helgen, og vi har alle muligheter til å oppnå det resultatet vi ønsker, avslutter Alonso.