Alonso trente på supermål

Xabi Alonso med ny scoring fra egen halvdel. Krangel etter seieren mot Newcastle, og Glenn Roeder bitter på dommeren. Jermaine Pennant ute med skade.

Første foran The Kop
Xabi Alonso scoret mot Luton i januar, da med venstrebeinet, etter at vertenes keeper hadde vært framme på en corner.  I går prøvde han seg igjen, denne gang med sitt foretrukne høyrebein, og igjen gikk ballen rett i mål fra egen halvdel.  En trolig unik situasjon, at samme spiller har scoret fra motsatt banehalvdel to ganger på et år og med både venstre- og høyrebeinet i tillegg.

- Jeg tenkte på å gi ham kjeft da han skjøt, siden jeg kunne se Gerrard løp framover på kanten, men da jeg så ballen gå inn var jeg glad for det!  Det var en utrolig scoring, konkluderte Rafael Benitez om drømmetreffet som faktisk var det første målet Xabi har scoret foran The Kop.

- Hans mål mot Luton var virkelig bra men dette var mye bedre.  Han visste hva han gjorde.  Jeg har alltid snakket med ham om dette på trening.  Morgenen før kampen sa jeg at han måtte være forsiktig siden han kan skade seg hvis han trener på det før han er skikkelig varm.

Hovedpersonen selv mente også at det var en bedre scoring enn i FA-Cupen mot Luton:  - Dette var nok bedre ja.  Forsøket mot Luton spratt flere ganger mens dette skuddet seilte rett i mål.


Bellamy i overskrifter
Flere engelske aviser har i dag rapporter om en krangel i spillertunnelen etter gårsdagens kamp mot Newcastle.  Craig Bellamy skal ha vært involvert fra Liverpool, mens Stephen Carr og Terry McDermott er blitt nevnt fra gjestene.

- Jeg kunne høre noe men forstod ikke hva som ble ropt eller hva som egentlig skjedde, sa Rafael Benitez i etterkant.  – Det var over i løpet av et par sekunder.  Jeg tror det dreide som om rop og ikke noe annet.

Manager Glenn Roeder på sin side var mest opptatt av at Newcastle ikke fikk straffe tidlig i 2.omgang, da det oppstod tre situasjoner inne i Liverpools straffefelt i løpet av noen få minutter.  Roeder hevder at den første handsen til Jamie Carragher var klar straffe, og at Rafa Benitez var enig med ham.

- Jeg føler meg sviktet av dommer Mark Halsey, mente Glenn Roeder.

- Jeg har snakket med Mark og til og med Rafa Benitez mente at det var en straffe.  Vi føler oss snytt etter dette resultatet.  Det var kampens beste redning på skuddet fra Shola og det virket som om ballen hadde retning ned mot hjørnet.  Scoringer forandrer kamper og skulle vi ha scoret på et straffespark er vi med igjen på 1-1. 

- Det er ikke mange som kommer hit og angriper Liverpool så mye, og har ballen like mye som dem.  

- Vi hadde en strategi om å være solide og holde tett.  Ja, Liverpool presset oss en del men Steve Harper hadde ikke mye å gjøre i første omgang.  Den første scoringen var ille for oss taktisk.  Våre angripere vet at en midtbanespiller som ligger dypt som Alonso ikke skal få noe rom, men ingen kom opp i ham og det var en herlig ball som åpnet for scoringen.  Det andre målet var et glimrende skudd, men samtidig flaks.  Dersom ikke Harper sklir kan han bare fange ballen.


Pennant ute
Ubekreftede meldinger forteller at Jermaine Pennant var uaktuell til kampen mot Newcastle med en hamstring skade.  Sannsynligvis vil det komme mer om dette i løpet av dagen.