Alonso tror på avansement

Xabi Alonso vil være tilbake i Spanias startoppstilling mot Frankrike i kveld. Liverpool-spilleren tror på avansement til kvartfinalen.

Xabi Alonso har vært en av Spanias beste spillere i et suksessfullt VM så langt. Midtbane-eleganten nekter imidlertid å la seg rive med av all den rosende omtalen før den viktige 1/8-finalen mot Frankrike i kveld.

Spania vant sin gruppe etter tre strake seire, og nå akter Liverpool-spilleren og hans lagkamerater å bygge videre på dette.

- Atmosfæren i troppen er alltid bedre når du spiller bra og vinner kamper. Vi vet dette er en tøff turnering, så vi må beholde fokus og konsentrasjon. Vi ønsker å nå så langt som mulig, sier Alonso til BBC.

Sammen med Spanias andre nøkkelspillere ble midtbanespilleren hvilt i den siste gruppespillkampen mot Saudi-Arabia. Nå er imidlertid alle stjernene tilbake til kampen mot Frankrike. En kamp Alonso har tro på at Spania kan vinne.

- Det faktum at vi vant våre to første kamper ga oss selvtillit, ettersom vi var klare for videre spill i mesterskapet allerede da. Det var dette vi ønsket. Nå har vi fått hvilt en del spillere, og samtidig har vi bevart selvtilliten i troppen. Nå ønsker vi å fortsette og vise oss fra vår beste side ute på banen.

- Jeg mener vi har de spillerne og talentet i troppen som kreves for å avansere. I de siste turneringene har vi ikke vært i nærheten av å nå finaler eller semifinaler. Nå ønsker vi å klare det, og med de forberedelsene vi har hatt, tror jeg det er fullt mulig å oppnå store ting i dette mesterskapet, avslutter han.