Assistentdommer risikerer degradering

Avisa The Guardian tror linjemann Andy Halliday kan lide samme skjebne som dommerkollegaen Barry Sygmuta, som nylig ble degradert etter sin tabbe. Le Tallec for U21.

Forrige helg gjorde assistentdommer Barry Sygmuta en enorm tabbe i kampen mellom Everton og Newcastle United da han klarte å overse en ekstrem offside på Shola Ameobi som helt uforstyrret kunne sette inn 1-0. Tabben gjorde at Sygmuta måtte tråkke linja i lavere divisjoner, og nå tror The Guardian at Andy Halliday risikerer samme straff for sin vanvittige tabbe.

Andy Halliday var dommeren på linja som vinket feilaktig for hands på Pepe Reina i lørdagens kamp mot Bolton. Det påfølgende frisparket satte Gary Speed bak Pepe Reina, og Bolton tok ledelsen med 1-0.

Etter kampen gikk Rafa hardt ut mot linjedommeren og var tydlig irritert.

- For meg står det helt klart at linjedommeren gjorde en feil. Pepe kastet ballen i lufta innenfor 16-meteren og sparket til den utenfor. Linjedommeren var dårlig plassert, og jeg så med en gang at han hadde gjort feil. Men hva kan du gjøre med slikt?, undrer spanjolen seg.

- Hver uke kan vi snakke om hendelser som dette, men ingenting blir forandret av den grunn. Det er irriterende, legger han til.

Bolton-sjef Sam Allardyce innrømte etter kampen at laget hans var heldig med enkelte dommeravgjørelser.

- Vi var kanskje litt heldige som fikk frisparket, men vi skal ha kreditt for at vi utnyttet den situasjonen til fulle.

Anthony Le Tallec innkalt til landslagstjeneste
Le Tallec ble innkalt etter at Nicolas Fauvergue pådro seg en skade i lørdagens kamp mot Nice og måtte trekke seg fra U21-troppen. Frankrike møter Israel til play-off om plass i U21 EM den 7. og 11. oktober.

Den utlånte Liverpool-angriperen, som nå spiller i franske Sochaux har gjort 11 mål i sine 28 foregående U21-landskamper.