Aurelio sliter med skade

Fabio Aurelio har ikke vært i en Liverpool-tropp siden hjemmekampen mot Bordeaux i slutten av oktober. Nå viser det seg at han sliter med en skade.

Liverpool FC bekrefter i dag at venstreback Fabio Aurelio har slitt med en skade den siste tiden, og at dette er årsaken til at han ikke har vært med i troppen til de siste kampene. Nå håper brasilianeren at det ikke skal gå så alt for lang tid før han er tilbake i spill igjen.

- Rafael Benitez viste stor tiltro til meg ved å hente meg til Anfield, og nå verker jeg etter å få vise meg fra min beste side. Det har vært svært frustrerende å pådra seg småskader hele tiden. Nå har jeg vært utilgjengelig for spill i noen kamper igjen, sier brasilianeren til liverpoolfc.tv.

Aurelio sier at han har funnet seg godt til rette på Merseyside etter overgangen fra Valencia i sommer. Nå håper han på mer hell med skader og mer spilletid.

- Atmosfæren på kampene her i England er utrolig, spesielt når man tar det kalde været i betraktning. Jeg ble gledelig overrasket over hvor varmt det egentlig var her da jeg kom hit i sommer, men jeg kjenner en brasiliansk journalist som har bodd her, som har advart meg mot hva jeg har i vente i vinter.

- Nå tenker jeg imidlertid bare på å utvikle meg videre som forsvarsspiller. Som brasiliansk back er jeg vant til å bidra mye offensivt, men jeg er fullt klar over at jeg må bli mer stabil i den defensive delen av mitt spill skal jeg ha suksess i Premier League.

Legende tror det blir for mye alvor
Den tidligere Liverpool-spilleren Alan Kennedy mener han har funnet årsaken til at Liverpool sliter slik på bortebane denne sesongen. Den gamle forsvarskjempen mener spillerne er tynget av alvoret i situasjonen.

- Alle lag som jeg spilte på hadde også svake perioder av og til. Nøkkelen ligger i å gå ut på banen og trives med å spille fotball. Liverpool har ikke noe problem på hjemmebane, men spillerne må ha større tro på seg selv på bortebane, konkluderer han.

Kennedy mener de røde fortsatt har mye å spille for denne sesongen, selv om man er hele 14 poeng bak teten.

- Vinner Liverpool mot Middlesbrough og Manchester City i de to neste kampene, er de med for fullt igjen. Men andre lag må tape poeng. Folk sier at Liverpool er ute av tittelkampen, og det ser kanskje slik ut nå. Men jeg tror de vil ha mye å si i den kampen fortsatt. Alle de store klubbene må komme til Anfield i løpet av våren. Klarer Liverpool å vinne de kampene, er de med igjen.

- Rafael Benitez har vært fantastisk. Han har tatt Liverpool opp et nivå. Nå er det opp til spillerne å ta dette enda et steg videre.

Den gamle backen tror også at rotasjonssystemet Rafa benytter er nødvendig i moderne fotball.

- Spillerne kan ikke være på topp formmessig gjennom hele sesongen, så endringer må gjøres. Så lenge man har en stamme på 5-6 spillere som går igjen, går dette greit. Liverpool har det.