Avventende optimisme

Lokale myndigheter tar ikke av etter nyheten om at Liverpool er i ferd med å bli kjøpt opp av arabiske milliarder, men håper at planer i Anfield nå endelig kan gjennomføres.

Lokalavisen Liverpool Daily Post har tatt en liten runde blant lokale politikere og andre, for å høre reaksjonen etter at Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum står i spissen for at investeringselskapet DIC nå er i ferd med å kjøpe LFC.

Steve Broomhead, leder for NWDA, som skal bidra med £9M til utbygging av området rundt en ny stadion:
- Jeg ønsker velkommen nyhetene at en prosess nå er i gang med konsortiumet fra Dubai.  Jeg vil ønske å snakke med hvilken som helst ny eier så tidlig som mulig, angående mulighetene for en langsiktig regenerering av nordre Liverpool.  Hvis dette går i orden, vil det være flott både for fotballen og byen.

Flo Lucas, som representerer lokale myndigheter som skal ytterligere bidra til oppgradering av området Anfield:
- Jeg kan ikke kommentere om en mulig investering fra Dubai, men jeg ser fram til en regenerering av Anfield og skaping av nye arbeidsplasser, forretningsvirksomhet og turisme.

Vimal Malik, forretningsekspert i Dubai:  - Dubai Holdings er et firma som forventer å gjøre profitt, og Liverpool vil ikke være noen forskjell.  Måten Sjeik Mohammed driver er å stole på eksperter på det aktuelle felt, og at det skal innbringe penger.  Han tror også på langsiktig lønnsomhet heller enn å gjøre raske forretninger.  Avtalen er både gode og dårlige nyheter for Liverpool-fans.  Han vil investere for at man skal bli best, men dersom han ikke lykkes vil han ikke være sentimental, avslutter Malik noe kryptisk.

Bob Wareing, lokal stortingsmann:  - Liverpool Football Club bør være eid av noen som er nære Anfield og med langsiktig interesse i klubben, ikke noen fra Dubai.

Peter Kilfoyle, lokal stortingsmann:  - Liverpool behøver en innsprøyting av penger for at man skal fortsette sin suksess.  Det er en fotballklubb og den er salgbar.  De er i sin fulle rett til å selge, slik som Man United gjorde til en amerikaner.