Benítez setter Utd-kamp i perspektiv

Benítez spiller gjerne uavgjort mot Man Utd. Ikke den viktigste kampen laget har spilt. Intervju med Carragher på Canal+. Skadeinfo foran Man Utd-Liverpool. Mike Riley og Old Trafford.

De røde går til søndagens møte på Old Trafford vel vitende om at de ligger 17 poeng bak Chelsea og ett poeng bak Manchester United, men med to kamper mindre spilt enn sine rivaler. Avstanden fram til Chelsea påvirker likevel ikke Rafael Benítez som avviser at uavgjort mot Manchester United ikke vil være tilfredstillende. Spanjolen virker nærmest irritert når Liverpool Echo spør han om tittelmulighetene denne sesongen.
- Vi må tenke på å komme blant de fire beste, sier Benítez, og avviser nærmest spørsmålet om ligatittelen med å legge vekt på ordet ”perspektiv”.

- For et år siden lå vi 24 poeng bak Manchester United og Arsenal. Vår ambisjon er topp-fire. Etter denne kampen og denne måneden, vet vi om vi kan kjempe om mer. Noen ganger når man setter seg for høye mål vil man gjøre livet vanskeligere for seg selv. Det er bedre å ta et steg av gangen.

- Ja, vi vet at dette er en veldig viktig kamp, men jeg spiller heller uavgjort i denne kampen og vinner de neste seks enn å vinne denne og gjøre det dårlig etterpå.

- Hvorfor? Fordi det alltid er viktig å aldri avgi poeng mot lagene rundt en på toppen av tabellen. Hvis vi vinner denne og så taper tre kamper, glem det. Jeg foretrekker heller å vinne mange kamper på rad enn én kamp mot Manchester United.

- Selvsagt hvis vi kan slå dem, så er det enda bedre for oss, men hvem kan si hva som vil skje i de neste kampene?

- Folk må forstå at vi forbedrer oss, men det er mange andre ting vi fremdeles trenger å gjøre for å bli bedre.

- Hvis vi vinner på Old Trafford, er det fantastisk. Men da må vi likevel behøve å tenke på de neste kampene. Dette er ikke den siste kampen for sesongen, og heller ikke den viktigste kampen vi har spilt. For meg er det viktigste å se at laget er kapabelt til å vinne mange kamper, ikke bare denne kampen.

- Når to lag som dette møtes, har de mye respekt for hverandre. Noen ganger tror folk at man ikke gjør nok for å forsøke og vinne, men det er aldri enkelt mot topplagene.

- De har et godt lag med en rutinert manager. De vet hvor viktig denne kampen. Jeg forventer at de spiller med en intensitet man ville forvente. De må vinne og de har mye erfaring.

- De ligger på andre, vi på tredje. Det er stor kamp mellom to klubber med en viktig rivalisering. Vi er et annet lag enn det som spilte på Old Trafford forrige sesong. Og jeg tror ikke det blir samme type kamp som vi hadde på Anfield.

- Vi spiller bedre og vi har mer selvtillit. Selv når vi ikke spiller på vårt beste, kontrollerer vi kampene nå. I fjor, da vi spilte der, mistet vi ballen for lett og ga bort mål på dødballer. Nå er vi sterkere på alt vi foretar oss, enten det er i angrep, forsvar eller på dødballer.

I fjor på denne tiden var Liverpool utslått av FA-cupen av Burnley, og tilsvarende helg sist sesong tapte man borte for Southampton.
- Folk snakker om forskjellen på nå og da, men jeg har alltid hatt tro på våre evner. Nå har vi bedre spillere og jeg er mer fornøyd med situasjonen. Vi kan forbedre oss enda mer, avslutter ”Rafa”.

Liverpool tapte begge kampene mot Manchester United forrige sesong – 0-1 på Anfield og 1-2 på Old Trafford. Denne sesongen endte det første møtet målløst.

 

Intervju med Carragher på Canal+
Canal+ Sport har gjort et ekslusivt intervju med Jamie Carragher i forbindelse med storkampen Manchester United-Liverpool. Smakebiter på dette vises i Premier League Lørdag fra kl. 13.30, mens hele intervjuet vises i Supersøndag fra kl. 14.15. På søndag vil også LFCSCSB og MUSCSB være representert i studio.

 

Ferguson forventer ny klassiker
Manchester United-manager mener at møtene mellom Liverpool og manchester United er for klassikere å regne, og at denne helgs oppgjør vil bli likedan.
- Kampene mellom Man United og Liverpool er alltid fantastiske kamper, grunnlaget er lagt for det, sier ferguson til skysports.com.

- Det bør bli en stor kamp. Stemningen er garantert. Det spiller ingen rolle om det er Anfield eller Old Trafford. Den siste uavgjorte brøt sekvensen av seire på rad mot dem. Jeg tror det var fire eller fem seirer. Det kommer til å bli en jevn kamp og forhåpentligvis kommer vi best ut.

Ferguson mener at noe av nøkkelen til Liverpools suksess denne sesongen er at laget stort sett har sluppet fri for skader.
- Det som har hjulpet ”Rafa” i år er at han har hatt veldig få skader. Han har hatt en ganske ren skadeliste for det meste av sesongen. Skader har en innvirkning.

Skadeinfo: Man Utd v Liverpool
Liverpool mangler kun Luis Garcia (kne) og Boudewijn Zenden (kne) grunnet skade. I Manchester United er verken Paul Scholes (problemer med synet), Ji-Sung Park (kne) eller Christiano Ronaldo (suspendert) aktuelle. Alan Smith har slitt med en ankelskade, men det forventes at han trener i morgen og kan derfor rekke søndagens kamp. Ferguson har imidlertid bekreftet at nyervervelsene Patrice Evra og Nemanja Vidic er i troppen.

 

Mike Riley og Old Trafford
Som nevnt tidligere i uken skal Mike Riley dømme på Old Trafford. Liverpool Echo har tatt en kikk i historiebøkene og funnet ut at han har dømt tre av de fire siste kampene Manchester United-Liverpool. I disse oppgjørene har han utdelt to røde kort og gitt tre straffespark. I hans siste ni besøk på Old Trafford har han faktisk blåst for straffespark hele åtte ganger, nesten eksklusivt til hjemmelaget og én spiller, spesielt.