Benitez advarer mot Maccabi

Gonzalez og Finnan forventes å bli spilleklare. Fowler og Aurelio fortsatt ute. Ekstra sikkerhetstiltak på Anfield. Gerrard blir Englands kaptein? Sammy Lee forlater landslaget.

Rafael Benítez sier at hans forrige møte med Maccabi Haifa er en god advarsel på hva som venter Liverpool i morgen. Da Rafa var trener for Valencia i 2003, greide israelerne 0-0 i Spania mot laget som senere vant både La Liga og UEFA-cupen. Riktignok vant Valencia returoppgjøret, men Maccabi Haifa har fortsatt mange av de samme spillerne i stallen som for tre år siden.
- Jeg husker kampen på Mestalla godt. Haifa hadde mange veldig unge spillere, som nå har fått mer erfaring, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

- Vi vet at dette er en veldig farlig kamp for oss. Offensivt besitter de veldig mye kvalitet. Vi vet at det ikke vil bli lett for oss.

- Når man spiller sin første kamp mot et lag mange av spillerne aldri har sett før, vet man aldri hva som kommer til å skje før etter at kampen har startet.

Benítez er svært glad for at UEFA bestemte å legge returoppgjøret utenfor Israel. Nå kan manageren konsentrere seg helt om kampforberedelsene.
- Det var viktig de sa at vi ikke måtte reise til Israel. Det er den riktige avgjørelsen. Nå må vi så snart som mulig få vite hvor kampen skal spilles. Vi har noen av de beste supporterne i verden. Det er viktig at de vet hvor den skal spilles, så de kan forberede seg på å dra dit og se på oss.

Laginfo før møtet med Maccabi
Spissalternativene foran morgendagens kamp er noe begrenset fordi Robbie Fowler fremdeles sliter med en kneskade. Fabio Aurelio forsøker å bli kvitt leggskaden, mens Mark González og Steve Finnan, som begge gikk glipp av fredagens tap mot Mainz, forventes å være i troppen.

Ekstra sikkerhetstiltak på Anfield
Ekstra politistyrker er hentet inn for å unngå at demonstranter ødelegger Liverpools kvalifiseringskamp mot Maccabi Haifa i morgen. Sikkerheten vil bli trappet opp og fansen vil bli undersøkt før de entrer Anfield. Hundrevis av demonstranter forventes å samle seg utenfor stadion for å protestere mot Israels bombing av Libanon.
- Kampen må spilles til tross for de politiske problemene. Jeg er uenig i protestene på stadion. De burde holde seg vekk fra banen. Liverpool kan ikke gjøre annet enn å spille kampen. Det handler om fotball, uttaler Richie Peddar i Liverpool FC Supporters’ Club.

Mark Hencel i Merseyside Stop The War Coalition har derimot en helt annen mening.
- De røde bør boikotte kampen. Jeg vet at Bill Shankly sa at fotball var viktigere enn liv og død, men folk dør faktisk i Libanon og Palestina. Vi kan ikke ignorere det.
Han sier at 200 demonstranter fra regionen har blitt spurt om å reise til Anfield, inkludert medlemmer av organisasjonen Friends of Palestine.

En talsmann for politiet sier: - Utvidet planlegging har blitt foretatt før kampen og kampen behandles på bakgrunn av egne vurderinger. Som alltid vil vi arbeide sammen med Liverpool FC. Supporterne vil merke politiets tilstedeværelse. Dette for å sikre at det er planlagt for alle utfall og at kampen kan nytes av alle.

Gerrard blir Englands kaptein?
Steven Gerrard ser nå ut til å lede kampen mot John Terry om å bli Englands nye landslagskaptein, skriver Liverpool Echo. Englands landslagssjef Steve McClaren har spurt om spillernes mening, og her er Gerrard det mest populære valget.

Sammy Lee forlater landslaget
Det engelske fotballforbundet bekrefter at Sammy Lee ikke lenger vil være involvert med det engelske landslaget. Steve McClaren ønsket at Lee skulle bli U21-landslagstrener på heltid istedenfor deltidsstillingen han hadde som assistenttrener på A-landslaget. Sammy Lee har imidlertid valgt å konsentrere seg fullt om assistentrollen i Bolton.