Benitez jubilerer

Rafael Benitez leder Liverpool i sin kamp nummer 100 i kveld. Hughes glad for å ha sikret seg Pongolle. Et helt reservelag på utlån.

Rafael Benitez jubilerer i kveld. Kampen mot Birmingham er nemlig hans 100. offisielle kamp som Liverpool-manager. På de 99 foregående har han kunnet bokføre 54 seire, 20 uavgjorte og 25 tap. Liverpool har en målforskjell på 145-80 på disse kampene. To av de uavgjorte oppgjørene har endt med seier i straffespark-konkurranse. Poengsnittet er på 1,838 poeng per kamp, og 54,5% av kampene har altså Rafa kunnet juble over seier.

Hughes glad for å ha Pongolle ombord
Den siste spillertransaksjonen Liverpool var involvert i før transfervinduet stengte var altså Florent Sinama-Pongolles låneavtale med Blackburn, som gjelder ut sesongen.

- Vi var ivrige etter å sikre oss flere muligheter i angrepet, og er glade for at vi klarte å bringe Sinama-Pongolle til Ewood Park på lån, kommenterer Rovers-manager Mark Hughes.

Den franske U21-spilleren har gjort tre mål for Liverpool denne sesongen. Han har vært involvert i 16 kamper. Totalt står spissen bokført med 65 kamper og 9 mål for de røde så langt.

Et helt reservelag på utlån
Utlånsavtalene for Florent Sinama-Pongolle og Mark Gonzalez innebærer at Liverpool nå har sendt et helt reservelag på utlån inneværende sesong. Mon tro hvordan denne lagoppstillingen ville hevde seg i Premier League:

Kirkland

Raven - Medjani - Whitbread

Potter - Diao - Cheyrou - González

Le Tallec

Sinama-Pongolle - Mellor

TV-kamper i FA-cupen
BBC og Sky har tatt ut sine fire TV-kamper i FA-cupens 5.runde, og dette blir da også de fire kampene som blir vist på norske TV-kanaler. Man begynner ikke overraskende med Liverpools møte med Manchester United lørdag 18.februar kl. 13.30. Den sene kampen på lørdagen blir Newcastles kamp mot Southampton. Avspark her er kl. 18.40.

Søndagen starter med Colchesters bortekamp mot Everton eller Chelsea, med avspark kl. 17.00, etterfulgt av Aston Villa mot Manchester City kl. 19.30.

Roberts må stå over mot Liverpool
Wigans førstevalg på spissplassen, Jason Roberts, må nå stå over kampen mot Liverpool på JJB Stadium lørdag 11.februar etter å ha pådratt seg direkte rødt kort i gårsdagens kamp mot Everton. Oppgjøret endte for øvrig 1-1. Roberts ble vist det røde kortet av dommer Mike Dean fordi han plantet albuen i fjeset på Everton-stopper David Weir i en duell. Like før hadde Evertons Duncan Ferguson også blitt utvist for å ha bokset Paul Scharner i magen.

Det røde kortet innebærer at Roberts må stå over Wigans tre neste kamper. Liverpool-kampen er den andre av disse, mens den tredje er selveste ligacupfinalen mot Manchester United. Det skulle bety at Neil Mellor er nærmest sikret den ene spissplassen for Wigan på Millennium Stadium i Cardiff i slutten av februar. Mellor får som kjent ikke spille mot Liverpool, da utlånte spillere ikke får spille mot moderklubben. Det betyr at Wigan står ribbet for spisser foran møtet med Anfield-klubben.

Rafa prøvde å hente Defoe?
Den britiske tabloidpressen vil ha det til at Liverpool prøvde å kapre Tottenhams Jermaine Defoe for £12M like før transferdeadline. Rapportene forteller at 23-åringen selv var ivrig for å få gjennomført overgangen, men manager Martin Jol skal ha satt seg på bakbeina. Ryktene vil også ha det til at Liverpool skal ha prøvd å inkludere en av sine spillere i avtalen. Vi er meget usikre på hvor mye som ligger i disse ryktene.

Murphy til Spurs
Tottenham var imidlertid involvert i en overgang som gikk i orden like før transfervinduet stengte. De klarte å hente tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy fra London-nabo Charlton for £1.5M.

- Spurs har alltid vært en klubb som har tiltalt meg. Jeg har vært nære ved å skrive under for klubben før, men ting falt ikke på plass da. Nå er jeg lettet over at ting gikk i orden. Jeg ser frem til å spille for laget som Martin Jol bygger, uttalte Murphy selv etter at overgangen var et faktum.

Wright fikk sparken
Tidligere Liverpool-stopper Mark Wright har fått sparken som manager for Peterborough. Begrunnelsen skal være at Wright har gjort seg skyldig i en grov tjenesteforsømmelse. Det antydes at det er rasistiske bemerkninger mot en av klubbens spillere som skal ligge bak. League Two-klubben har gjort det bra rent sportslig under 42-åringens ledelse. Wright selv skal ha karakterisert beskyldningene mot han som latterlige.