Benitez maner til fair play

Rafael Benitez maner i dag toppklubbene til fair play, og avviser kontant at hans mannskap opptrådte usportslig mot Everton. Marine raser mot Liverpool.

Rafael Benitez brukte deler av pressekonferansen før West Bromwich-kampen til å forsvare sine spillere mot beskyldninger om usportslig opptreden. Blant annet har Alan Stubbs beskyldt Liverpool-spillerne for å forsøke å påvirke dommeren til å dele ut advarsler til de blå i etterkant av Merseyside-derbyet.

- Vi er et av de mest fairspillende lagene i ligaen. Jeg har sett mange kamper og mange lag som legger mye mer press på dommerne enn det vi gjør. Jeg var overrasket over å lese noe slikt som dette om mitt lag. Vi var det beste laget i derbyet, selv med ti mann på banen, og jeg skjønner ikke hvorfor noen prøver å fokusere på andre ting etter denne kampen, uttalte Liverpool-manageren i dag.

- Når en spiller skriver under for oss, forventer vi at han tar inn over seg mentaliteten som hersker i klubben. Det innebærer blant annet å vise respekt for det andre laget, så lenge de respekterer oss. Det innebærer også å vise hengivenhet og å jobbe hardt. Vi vet hva våre supportere forventer av oss, og jeg vet at vi ikke har slike problemer med våre spillere som vi har blitt beskyldt for den siste uken, la han til.

- Det kan man lett se om man ser om igjen kampene våre denne sesongen. Det er helt opplagt, og burde ikke engang vart debattert. Vi er ikke en klubb som liker å se spillerne våre filme seg til frispark eller legge press på dommeren. Dersom andre lag gjør dette, og tjener på det, må noen gjøre noe for å sette en stopper for disse unotene. Fotballmyndighetene kan aldri bli strenge nok i forhold til dette.

Usportslig oppførsel skal nå stå øverst på agendaen hos FA, og de vil nå prøve å slå hardt ned på fusk og fanteri ute på banen ved bruk av videoteknologi. Benitez her helt enig i at de største stjernene bør gå foran som gode eksempler i så måte.

- De beste spillerne og de beste klubbene må gå foran som gode eksempler for andre. Liverpool, Arsenal, Chelsea og Manchester United er mer på fjernsyn enn de mindre klubbene. Barn og unge vil bli påvirket av hva våre spillere gjør ute på banen, så det er viktig å forstå det store ansvaret som hviler på oss i forhold til fair play.

Marine kritiserer Liverpool
Marine-manager Alvin McDonald kritiserer i dag Liverpool for å ha trukket seg fra semifinalen av Liverpool Senior Cup. Marine var som kjent Liverpools motstander i denne semifinalen i den lokale cupen, og vil nå få fritt leide til finalen etter at de røde fikk lov til å trekke seg på grunn av et anstrengt kampprogram for klubbens juniorer og reservelagsspillere.

- Det er virkelig skuffende at en klubb som Liverpool ikke kan stille 11 mann for en slik kamp. Dette tar bort turneringens verdi, og vitner om mangel på respekt, sier en tydelig forbannet McDonald til Liverpool Echo.