Benitez vil ha slutt på feiden

Rafael Benitez rekker ut en ustrakt hånd til Jose Mourinho før søndagens kamp mot Chelsea. Han vil ha slutt på den personlige feiden de to laglederne i mellom.

I et intervju med Andy Hunter i Independent bedyrer Rafael Benitez at han ønsker slutt på den personlige feiden mellom han og Jose Mourinho. Søndag vil som kjent duoen stå ansikt til ansikt igjen, når Liverpool reiser til Stamford Bridge for en meget viktig kamp i Premier Leauge.

Liverpool-manageren skal være lei av at forholdet mellom de to kollegene har utviklet seg mer i retning personlig rivalisering enn profesjonell rivalisering. Ved de siste møtene klubbene i mellom har Jose Mourinho hatt en tendens til å skape større overskrifter enn kampene og de to lagene ute på banen.

Søndagens kamp blir det tolvte møtet mellom de to klubbene på mindre enn to år. Ved de siste to anledningene, FA-cupsemifinalen og FA Community Shield, har ikke de to managerne tatt hverandre i hånda etter kampslutt.

Benitez skal være mektig provosert over Mourinhos stadige kritikk av Liverpools spillestil, og portugiserens nedrakking av klubben og dens tittelsjanser. Nå vil imidlertid spanjolen prøve å få til en forsoning.

- Vi reiser til London som gjester på søndag. Etter kampen vil jeg vente og se om han ønsker å ta meg i hånda. Dersom han ønsker det, vil jeg ta hånden hans uten problemer, sier Benitez før kampen.

- Normalt, når en manager kommer til Anfield og vi møtes, ønsker jeg han velkommen og lykke til med sesongen. Problemet har vært at i oppbygningen til kampene mot Chelsea har folk snakket om alt annet enn det som har med fotball å gjøre. Ettersom fokus rettes mot utenomsportslige ting hele tiden før disse kampene, synes jeg det nå er på tide at vi som managere slutter å snakke om disse tingene. Jeg ønsker å snakke om fotball, ikke disse smålige tingene. Mourinho kan ta meg i hånda når det måtte være, om han ønsker det.

Liverpool-manageren innrømmer at forholdet hans til Mourinho er noe anstrengt, men sier at dette først startet etter gruppespillkampen i Champions League på Anfield klubbene i mellom i september i fjor. Han avviser at det har vært slik siden den famøse Champions League-semifinalen på samme bane seks måneder tidligere, da Chelsea-manageren nektet å erkjenne at Luis Garcia sin scoring hadde vært over målstreken.

- Vi hadde et godt forhold til å begynne med. Problemene startet etter Champions League-kampen på Anfield hvor vi spilte uavgjort. Jeg har aldri uttalt meg nedsettende om laget hans og spillestilen han legger opp til, og det synes jeg han også burde slutte med. Det er fotballen folk burde prate om etter disse kampene, ikke ting som skjer utenfor banen.