Blackburn gir opp å beholde Neill

Blackburn har gitt opp å beholde Lucas Neill, og ønsker nå å få mest mulig penger for forsvareren i januar. I Ghana er man i harnisk over at Spania ”stjeler” stortalentet Godwin Antwi.

Blackburn Rovers har tydeligvis resignert i forsøket på å beholde Lucas Neill når transfervinduet åpner igjen i januar. Rovers-formann John Williams går i alle fall nå aktivt ut og oppfordrer andre klubber om å legge inn bud på forsvarsspilleren, i håp om å få mest mulig igjen for en spiller som kan forsvinne på Bosman-overgang til sommeren.

Den 28 år gamle australieren har blitt linket med en overgang til Liverpool i lengre tid. Den siste tiden har også klubber som Chelsea, Newcastle og Barcelona blitt nevnt i samme åndedrag som spilleren. Om dette er rykter satt ut av selgende klubb eller genuin interesse er mer uvisst.

Neills kontrakt med Blackburn går altså ut til sommeren, og han har nektet å skrive under en forlengelse av avtalen med Rovers. Formann Williams innser nå at man må kvitte seg med spilleren i januar om de ønsker å få betaling for han.

- Lucas har sagt at han ønsker seg nye utfordringer, etter å ha vært lenge i klubben. Alt avhenger av tilbudene vi får, og om Lucas ønsker å forlate oss i januar. Tilbudet må være riktig for klubben, sier Williams til Sky Sports News.

Spania ”stjeler” Godwin Antwi
I Ghana er man for tiden oppbrakt over at Spania ser ut til å ha ”stjålet” stortalentet Godwin Antwi. Som vi meldte her på liverpool.no for en tid tilbake har Liverpool-forsvareren blitt invitert til å spille for det spanske U19-landslaget. 18-åringen flyttet til Spania sammen med foreldrene sine for fire år siden, men har siden flyttet videre til Liverpool og spill for klubbens reservelag.

Midtstopperen bodde i Kumasi i hjemlandet til han var 14 år. Da forlot han Ghana sammen med foreldrene i jakten på jobb og penger. I Spania spilte han gatefotball en stund, til Real Zaragoza tok han inn i sine rekker. For to år siden ble han invitert til Liverpool for prøvespill. To måneder etter prøvespillet fikk han spansk statsborgerskap, og Liverpool kunne hente han gratis fra Zaragoza fordi den spanske klubben ikke hadde vært villig til å gi han kontrakt.

I hjemlandet Ghana er man nå rasende over at det ghanesiske fotballforbundet har sovet i timen, og ikke kalt han inn til samling. Dermed har de latt døren stå åpen for Spania. Men selv om Antwi spiller for Spania på juniornivå, har han fortsatt muligheten til å bli ghanesisk landslagsspiller på A-lagsnivå. Avgjørelsen om hvilket land han vil spille for må imidlertid tas før han fyller 21 år. FIFAs reglement tillater nemlig spillere som har todelt statsborgerskap å skifte landslag før de har fylt 21 år, så lenge de ikke har spilt A-landslagskamp.

På spørsmål fra nettstedet Ghanaweb om hva han vil gjøre om han blir kalt inn til landslagssamling med Ghana, svarer Antwi som følger:

- Det overlater jeg til min far og mine representanter å avgjøre. Jeg ønsker bare å bli fotballspiller.