Bronse i Supportercupen

Liverpool havnet på 3.plass i årets Supportercup. Tittelforvarer Exeter ble slått i kvartfinalen. David Fairclough var tilstede på Voldsløkka. Liverpool til topps i quiz.

Liverpool endte på 3.plass i årets Supportercup. Gjennom turneringens 16-årige historie har Liverpool kun gjort en bedre figur ved to anledninger. Man var tapende finalist både i 1993 og 1994.  I år gikk de røde svært så enkelt videre fra gruppespillet med tre seirer og 9-0 i målforskjell. Burnley ble beseiret 3-0 i åpningskampen, før Evertons 2.lag måtte se seg slått med 1-0. Gruppeseieren ble sikret med hele 5-0 mot Chelsea. David Fairclough var i Oslo i forbindelse med fredagens supportertreff på Andy’s Pub og Supportercupen på Voldsløkka. ”Superreserven” var svært fornøyd med hva han fikk se av de helrøde.

I 1/8-finalen ventet Manchester City, vinnerlaget fra 2003. Her slapp man inn mål for første gang i turneringen, men hva gjorde vel det så lenge det skjedde på stillingen 2-0. Liverpool dro i land en 2-1-seier.

Kvartfinalen ble en skikkelig test. Fjorårsvinner Exeter sto på motsatt banehalvdel. Exeter har vært i finalen totalt syv ganger. En tett og jevn kamp så ut til å ende med rød 1-0-seier etter scoring i siste spilleminutt. Men konsentrasjonssvikt sørget før at Exeter kunne utligne med kampens siste spark på ballen. I straffesparkkonkurransen trakk som vanlig Liverpool det lengste strået.

Etter å ha slått ut fjorårsmesterne i kvartfinalen, trodde nå alle røde at det kanskje endelig var vår tur til å løfte bøtte i år. Men i semifinalen ble dessverre Scarborough for sterke og vant 3-0.

Dermed måtte Liverpool ta til takke med kamp om bronsen. Leeds var motstander og oppgjøret skulle kun avgjøres fra straffemerket. Igjen var Liverpool best fra krittmerket og manager Tom Bolstad kunne stolt hente ”bronsebøtta” i sekretariat, og feiringen kunne starte.

Undertegnede med beviset på at Liverpool er best i quiz.Scarborough vant til slutt finalen etter seier mot Arsenal på straffer.

I løpet av Supportercupen skulle også det mest kunnskapsrike laget kåres i en quiz arrangert av Tippebladet Tips. Alle lagene fikk utdelt 30 spørsmål hver, og da vinneren skulle kåres viste det seg at både Wolverhampton og Liverpool lå likt med 27 poeng hver. Derfor måtte det skillespørsmål til. Av maksimum 16 poeng her klarte Wolverhampton å få 13 rette. Liverpool fikk 14 rette.

Tom Bolstad, manager for Liverpools lag i Supportercupen, uttalte til Liverpool.no etter turneringens slutt at han var svært fornøyd med årets prestasjoner.
– Bronse i Supportercupen og seieren i quizen. Det kan ikke bli stort bedre.