Byggesøknaden godkjent på nytt

Liverpools stadionplaner har blitt godkjent på nytt, uten forandringer. Byggetillatelsen måtte behandles på nytt på grunn av endringer i regelverket.

Liverpools byggetillatelse for nytt stadionanlegg i Stanley Park har på nytt blitt godkjent av de lokale myndighetene. Og det uten noen som helst endringer i forhold til de opprinnelige planene.

Anfield-klubben måtte søke om å få godkjent planene på nytt, nesten to år etter at den opprinnelige byggtillatelsen gikk igjennom, på grunn av endringer i de lokale byggelovene. Man ville være sikker på at planene ikke var i strid med gjeldende regelverk.

Stadionplanene ble godkjent for andre gang under et møte i bystyrets bygge- og planleggingsnemd i dag, og dermed har Liverpool FC igjen fått grønt lys til å føre opp en stadion med plass til 60 000 mennesker i parken like ved den nåværende banen.

Avgjørelsen kunne rent formelt sett ha blitt tatt av lokale byråkrater, men man ønsket å få en ny behandling i bygge- og plankomiteen, slik at folk som har innsigelser mot planene igjen fikk legge frem sitt syn.

Liverpool FC har fortsatt til gode å komme opp med en løsning på hvordan den nye storsstuen skal finansieres. Kostnadene med å bygge herligheten blir nå beregnet til å beløpe seg til £160M. Aksjeeierne skal ha blitt informert om at det kan ta så mye som fire år før klubben kan ta i bruk det nye anlegget.

Klubben, som fortsatt søker etter nye investorer som kan hjelpe dem å fullføre prosjektet, benekter i kveld at de har tapt £11M i EU-tilskudd. En avgjørelse angående disse pengene skal i følge rapportene nå ikke være ventet før i neste måned.